Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ - ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ??????????


Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010

Λίγοι (από τους αμέτρητους) χαφιέδες που πιάστηκαν στα πράσα από τους ίδιους τους διαδηλωτές. Αφιερωμένο και αυτό σε σας κύριε Παπουτσή...

Παρέμβαση για τους χαφιέδες και τους προβοκάτορες στις πορείες
Παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τα τελευταία κρούσματα στις απεργιακές συγκεντρώσεις






Παράσταση διαμαρτυρίας στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη πραγματοποίησαν το πρωί της περασμένης Πέμπτης εκπρόσωποι της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» και των ταξικών Ομοσπονδιών Οικοδόμων, Φαρμάκου, Λογιστών, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Κλωστοϋφαντουργών, Τύπου - Χάρτου, για να καταγγείλουν τη δράση «κουκουλοφόρων» υπό τις εντολές των αστυνομικών δυνάμεων στην απεργία της 15 Δεκέμβρη και γενικότερα, αλλά και τη γενικευμένη και κλιμακούμενη αστυνομοκρατία και καταστολή. 


Η αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» και των ταξικών Ομοσπονδιών κατάγγειλε τη λειτουργία και την αυξανόμενη δράση των προβοκατόρικων μηχανισμών, σε διατεταγμένη υπηρεσία ενάντια στα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα, τους προβοκάτορες που πίσω από την κουκούλα του «αντιεξουσιαστή» συχνά καλύπτουν το πρόσωπο εντεταλμένων από τους μηχανισμούς του κράτους και της Ασφάλειας.
Εθεσαν στον υπουργό Χρ. Παπουτσή τις σοβαρότατες ευθύνες που προκύπτουν για την κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις (φωτογραφίες, βίντεο, μαρτυρίες) για συντονισμένη δράση τέτοιων κουκουλοφόρων από κοινού και κάτω από τις εντολές των ΜΑΤ στην πανεργατική απεργία της 15 Δεκέμβρη, είτε για να παρασύρουν κόσμο σε επεισόδια, είτε να συλλαμβάνουν διαδηλωτές σε συνεργασία με τους ένστολους συναδέλφους τους.




Υπογράμμισαν ακόμα ότι ανάλογες μαρτυρίες υπήρχαν και για τη μεγαλειώδη απεργία στις 5 Μάη, όπου ξετυλίχθηκε γενικότερη προβοκάτσια, με κατάληξη τον τραγικό θάνατο τριών τραπεζοϋπαλλήλων στην οδό Σταδίου.
Αναφέρθηκαν επίσης στις κατά καιρούς αποκαλύψεις επί το έργο ασφαλιτών χαφιέδων που εισχώρησαν σε εργατικές και αντιιμπεριαλιστικές πορείες, στη βιντεοσκόπηση διαδηλώσεων για λογαριασμό της Ασφάλειας, στην παρουσία τους σε συσκέψεις σωματείων κλπ. Χαρακτήρισαν τις ενέργειες αυτές συμπλήρωμα στην ανοιχτή αστυνομική και κρατική καταστολή, στο ηλεκτρονικό φακέλωμα, τη συκοφάντηση των εργατικών και λαϊκών κινητοποιήσεων, τον αντικομμουνισμό.
[...]Μακρά η λίστα των χαφιέδων
Στο πιο πρόσφατο παράδειγμα, μόλις πριν από έξι μήνες και συγκεκριμένα στις 17/6/2010, πιάστηκε κυριολεκτικά στα πράσα ο ασφαλίτης Χρήστος Τασσακόπουλος, στην πορεία του ΠΑΜΕ, να παριστάνει τον διαδηλωτή και να δίνει πληροφορίες στην Αστυνομία (έγινε αντιληπτός από τους διαδηλωτές καθώς είχε ασύρματο με τον οποίο επικοινωνούσε με την Ασφάλεια. Οι διαδηλωτές τον ακινητοποίησαν, του πήραν ασύρματο και υπηρεσιακή ταυτότητα).
Ανάλογα περιστατικά που έχουν αποκαλυφθεί τα τελευταία μόνο χρόνια, δείχνουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι το «Συνδικαλιστικό» της Ασφάλειας ζει και βασιλεύει. Ο χαφιεδίστικος μηχανισμός δεν έπαψε να παρακολουθεί τη συνδικαλιστική δράση και τους εργατικούς αγώνες, ούτε επί ΠΑΣΟΚ, ούτε επί ΝΔ, επιχειρώντας να παρέμβει προβοκατόρικα. Ορισμένες από τις πιο καραμπινάτες περιπτώσεις χαφιέδων που αποκαλύφθηκαν είναι και οι παρακάτω:
  • Οκτώβρης 1999: Ο ασφαλίτης Πασχάλης Γιουβανάκης εντοπίζεται από εργαζόμενους να βιντεοσκοπεί απεργιακή συγκέντρωση οικοδόμων, έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην Αγ. Κωνσταντίνου. Φέρει την υπηρεσιακή του ταυτότητα και τρικ που γράφουν: «Ο αγώνας για δικαίωση συνεχίζεται. Δόξα και τιμή στον Γεώργιο Παπαδόπουλο».
  • Μάρτης 2000: Ασφαλίτης εντοπίζεται να παρακολουθεί Γενική Συνέλευση του Σωματείου Οικοδόμων Κιλκίς.
  • Γενάρης 2001: Ασφαλίτες και αστυνομικοί προσπαθούν να παρακολουθήσουν σύσκεψη 13 πρωτοβάθμιων σωματείων ενάντια στις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.
  • Γενάρης 2002: Συνδικαλιστές καταγγέλλουν ότι αστυνομικός με πολιτικά, μαζί με τη φύλαξη του σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτη», προσπαθεί να «σπάσει» την απεργία, στη Ν. Χαλκηδόνα.
  • Μάρτης 2002: Ασφαλίτης εντοπίζεται μέσα σε απεργιακή συνέλευση του ΕΚΑ. Ο αρχηγός της διμοιρίας, που, όλως τυχαίως, βρισκόταν έξω από την πόρτα του ΕΚΑ, δήλωνε θρασύτατα πως αν δεν αφεθεί ελεύθερος ο ασφαλίτης θα μπουν τα ΜΑΤ μέσα.
  • Μάης 2002: Οταν η πρωτομαγιάτικη πορεία φτάνει έξω απ' την αμερικάνικη πρεσβεία, η περιφρούρηση απ' τα μπλοκ του ΠΑΜΕ αποκαλύπτει τον ασφαλίτη Χρήστο Γιαννακούλη που προσπαθεί να μπει στην πορεία. Η περιφρούρηση τον παραδίδει, όταν επισήμως ο επικεφαλής αξιωματικός ομολογεί ότι πρόκειται πράγματι για ασφαλίτη.
  • Γενάρης 2004: Αστυνομικοί επιχειρούν να μπουν σε σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής εργαζομένων στους ΟΤΑ, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.
  • Γενάρης 2004: 4-5 ασφαλίτες παρεισφρέουν σε συγκέντρωση εργαζομένων στην κατασκευή της περιφερειακής οδού στο Βόλο.
  • Νοέμβρης 2005: Δύο ένοπλοι αστυνομικοί με πολιτικά πιάνονται στα πράσα να παρακολουθούν σύσκεψη του ΠΑΜΕ στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων.
«Μεμονωμένες περιπτώσεις» (!) λέει η κυβέρνηση
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση με τους εκπροσώπους της «Συσπείρωσης» και των συνδικαλιστών, ο υπουργός προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, παρά τα αδιάσειστα στοιχεία για την παρουσία και δράση τέτοιων προβοκατόρων σε συγκεντρώσεις, συνελεύσεις συνδικάτων και πορείες.
Επέμεινε ανέξοδα να επικαλείται τις «δημοκρατικές ευαισθησίες» της κυβέρνησης και υποστήριξε μάλιστα ότι αν υπάρχουν τέτοιοι ασφαλίτες, δε δρουν οργανωμένα ως συγκροτημένο κομμάτι της Αστυνομίας! Πολύ βολικά για τον ίδιο και την κυβέρνηση δεν απέκλεισε να υπάρχουν τέτοιες ενέργειες, αλλά μόνο ως μεμονωμένα φαινόμενα - αυθαίρετες συμπεριφορές, μεμονωμένων «ανεγκέφαλων» αστυνομικών, που τάχα δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.
Από την πλευρά της αντιπροσωπείας, ξεκαθαρίστηκε ότι το εργατικό λαϊκό κίνημα ούτε ανέχεται, ούτε θα ανεχτεί στο μέλλον τέτοιες προβοκατόρικες ενέργειες, οι οποίες στόχο έχουν να χτυπήσουν και να συκοφαντήσουν τους δίκαιους αγώνες του λαού.
Διαμήνυσε ακόμα ότι το ταξικό κίνημα και οι συσπειρώσεις του θα δώσουν απάντηση στην κλιμακούμενη προσπάθεια του κράτους και των μηχανισμών του να καταστείλουν τους αγώνες και να τρομοκρατήσουν το λαό, σε μια περίοδο μάλιστα που η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει και δημιουργούνται προϋποθέσεις να ριζοσπαστικοποιηθούν περισσότερες λαϊκές συνειδήσεις.
Η αντιπροσωπεία της «Συσπείρωσης» και των ταξικών Ομοσπονδιών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την περασμένη Πέμπτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου