Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΜΗΝ... ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ... ΚΛΗΣΕΙΣ... ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ... ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ !!!! ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ !!!!





  Ότι σας γραφώ ισχύει νομικά.
  Κι εγώ σε δημοτική αστυνομία είμαι (αλλά ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ δημοτικό υπάλληλο και όχι μπάτσο).
  Οι κλήσεις της δημοτικής δεν πάνε πουθενά....η εφορία δεν τις δέχεται γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία του οδηγού (άρα όταν κάποιος κάνει μια παράβαση και το όχημα είναι για παράδειγμα κάποιου συγγενή του ποιος θα τιμωρηθεί ο ιδιοκτήτης, ή ο οδηγός; 
  Ακόμα αν μπορούσε ο δήμος να τα πάρει μέσω εφορίας, νομίζεται θα έστελνε επιστολές στα σπίτια για οφειλή και ότι θα πάνε εφορία;   Μην τσιμπάτε.....
  Γι’ αυτό παίρνουν πινακίδες για να αναγκάζεται ο κόσμος να πληρώσει..... 
  Οι μόνες κλήσεις που πρέπει να πληρώνονται (η να πηγαίνεις στο δικαστήριο) είναι αυτές της αστυνομίας που στο τέλος γράφουν δικάσιμη την... μέρα.
  Η Δημοτική αστυνομία δημιουργήθηκε από τους δημάρχους για να κονομάνε οι δήμοι......(δεν κοιτάνε πρώτα να φτιάξουν γκαράζ ενώ αφήνουν να χτίζονται μεγάλες πολυκατοικίες με λίγες θέσεις για γκαράζ!! 
  Η ελεγχόμενη στάθμευση έχει βγει παράνομη από Δικαστήρια αφού πληρώνεις για το λόγο αυτό τέλη κυκλοφορίας.
  Λύσεις:   Η πιο απλή ,   δεν πληρώνετε τις κλήσεις
  (εμένα μου έστειλαν 2η ειδοποίηση μετά από 12 χρόνια!!!).
  
  Στα ΙΧ βάζετε τα νούμερα μέσα από το παμπρίζ ώστε να φαίνονται αλλά να μην μπορούν να τα πάρουν 
  Αν σας πάρουν τις πινακίδες πηγαίνετε και δηλώστε κλοπή πινακίδων στην αστυνομία πάρτε χαρτί και βγάλτε καινούργιες στο υπουργείο.
  ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΙΟ ΦΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ.

  Παρακαλώ διαδώστε αυτό το ποστ. 

  Ας βρουν τα λαμόγια δήμαρχοι άλλο τρόπο να γεμίσουν τα ταμεία τους.

43 σχόλια:

  1. Παραπληροφορείτε τον κόσμο ....
    Και τις Αστυνομίας οι κλήσεις , διοικητικά πρόστιμα είναι και τα έσοδα από αυτές (ζώνη π.χ.) στα ταμεία των δήμων πηγαίνουν.
    Μέχρι πριν 3 χρόνια , ήταν πταισματικές παραβάσεις και είχαν δικάσιμο αν δεν την πλήρωνες.
    Κακομαθημένοι Ελληνάρες μου , που θα μου παρκάρετε πάνω στα πεζοδρόμια, σε στροφές λεωφορείων ή σε ράμπες αναπήρων και θα σας φταίνε τα λαμόγια οι Δήμαρχοι και τα εισπρακτικά τους μέτρα.
    Η έννοια της βεβαίωσης παράβασης δεν είναι τα λεφτά , είναι η τιμωρία-->σωφρονισμός-->παραδειγματισμός.
    Αν δεν πληρώσεις το πρόστιμο , ο Δήμος σου στέλνει ειδοποίηση να πας το πληρώσεις και μετά μπορεί νομιμότατα και πολύ εύκολα να χρεώσει το πρόστιμο και τις προσαυξήσεις στον Α.Φ.Μ. του ιδιοκτήτη(στον οποίο έρχεται και η ειδοποίηση).
    Άλλο αν δε το κάνουν , γιατί δε θέλουν να φανούν κακοί και να χάσουν ψηφαλάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και αν μέχρι τότε το όχημα έχει μεταβιβαστεί σε άλλον ιδιώτη?Θα πληρώσει λάθος του προηγούμενου ιδιοκτήτη?

      Διαγραφή
  2. Φίλε μου εγώ ούτε σε πεζοδρόμιο πάρκαρα, ούτε σε στάση, ούτε σε ράμπα....σε ένα κανονικό δρόμο πάρκαρα ούτε διπλοπαρκαρισμένο ήταν και μάλιστα είχε σημάδι στην άσφαλτο που δείχνει ότι είναι χώρος για παρκάρισμα. Γύρισα μετά από 2 ώρες και βρήκα τη κλήση της δημοτικής να γράφει πάνω "χώρος ελεγχόμενης στάθμευσης"!?!?!. Και ήταν και σε όλα σχεδον τα αμάξια στο δρόμο αυτό. Για ποιο λόγο ακριβώς να πληρώσω αυτή τη γελοιότητα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απατεωνιές και λαμογιές των δήμων....
    Προσωπικά έλαβα κλήση φέτος το καλοκαίρι από τον Δήμο Αμαρουσίου για παράνομο παρκάρισμα τον Δεκέμβριο του 2008 - μετά από 4 χρόνια!!!
    1ον δεν ήμουν εκεί εκείνη την ημέρα,
    2ον η κλήση δεν στάλθηκε στη διεύθυνση που είναι δηλωμένη στην άδεια του αυτοκινήτου μου αλλά εστάλη στη δηλωμένη διεύθυνση της εφορίας.
    Εκεί κατάλαβα πως κάτι βρωμάει... πως με βρήκαν εκεί όταν ο δήμος Αθηναίων μου στένει ειδοποιήση (1 φορά μου χει στείλει όλη κ όλη) για παράνομο παρκάρισμα από το 2006 στην διεύθυνση της άδειας του αυτοκινήτου μου ενώ ο άλλος δήμος στη διεύθυνση που είναι μόνο κρατικά δηλωμένη;;;;; δεν καταλαβαίνω πραγματικά τι κάνουν... προσωπικά δεν πληρώνω τίποτα και δεν με ενδιαφέρουν αυτά!! αγοράζω πάντα κάρτα ελεγχόμενης στάθμευσης και ποτέ πάνω σε πεζοδρόμια, διαβάσεις κ.λπ. γιατί σεβόμαστε τα ΑΜΕΑ, τους πεζούς και τους ποδηλάτες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μεγαλα λαμόγια, αυτη τη στιγμη γραφω με πολυ μίσος. Δεν μπορει ο καθε δήμος να κανει οτι θελει ρε παιδια! Πως γινεται ο μόνιμος κατοικος Αθηνών να πληρωνει 10€ το χρονο ΠΡΟΣΕΧΤΕ το χρονο και να εχει παρκιν στο δρομο στα στενα και εμεις οι μ@λ@κες στη λεωφόρο με 1€ την ωρα και εμεις Αγορασαμε παρκιν στις πολυκατοικίες μας πληρωνουμε χαράτσια δημοτικά τελη ΦΠΑ κ.α. Δεν ειμαστε πολίτες δυο ταχυτήτων ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σας,μολις χτες το απογευμα εφαγα κληση σε κεντρικο δρομο της Θεσσαλονικης ενω ειχα παρκαρει κανονικα με χαρτακι απο το παρκομετρο, σε επιτρεπομενη θεση.Το ροζ χαρτακι εγραφε φορτοεκφορτωση.Κανενα αλλο αυτοκινητο δεν ειχε κληση και μαλιστα ολοι οι υπολοιποι ηταν διπλοπαρκαρισμενοι,και χωρις χαρτι απο το παρκομετρο.Τελικα ειναι αληθεια οτι μολις δουν ξενη πινακιδα,βαρανε!Τι να πω,ισως πηγε καρφωτη!Το ροζ χαρτακι στη συνειδηση μου δεν το ελαβα ποτε,ας πουμε οτι το πηρε ο αερας.Θα πληρωσω μονο εαν παρει η δημοτικη αστ. σπιτι να με ενημερωσει τυπικα ως οφειλει να κανει.Χαρτακια αφημενα χωρις τυπικη ειδοποιηση ειναι ανυποστατα.Οταν πριν χρονια με ειχε γραψει η τροχαια μεσω καμερας ηρθαν στο σπιτι,με βρηκαν και με ενημερωσαν για την κληση.Εκει μαλιστα.Αλλα αυτη την κομπογιαννιτικη μεθοδο οπως παραταω χαρτακια σε παμπριζ χωρις να δω καν τον ιδιοκτητη γιατι ειμαι και γαμω τους δημοτικους αστυφυλακες,εγω προσωπικα τη θεωρω εναν βλακωδη εισπρακτικο και καταδικαστεο εισπρακτικο μηχανισμο.Οι δημοτικοι αστυφυλακες καλα θα κανουν να βοηθουν ουσιαστικα τους πολιτες και να μην διασχιζουν τους δρομους με τουπε και μαγκια επειδη φορανε μια στολη.Εζησα κατι πολυ ασχημο γι αυτο το αναφερω.Δεν εχω κατι με τους ενστολους,αλλωστε και γω σε αυτους ανηκω.Τελος παντων,καλυτερα στο στρατοδικειο για αρνηση πληρωμης στο δημο,παρα να πληρωσω κατι που δεν βρηκα ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΠΑΜΠΡΙΖ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε παιδιά η μεγαλύτερη δύναμη που δεν μπορεί να υπερβεί κάποιος είναι η βλακεία. Και σε κάποιο σχόλιο ρέει άφθονη. Τι σωφρονισμός ρε φίλε?? Έχεις μπλέξει μου φάινεται την βούρτσα με την χτένα.. Ο ρόλος της Δημ. Αστ. ποιός είναι τελικά??Προσωπικά νομίζω ότι είναι φοροεισπρακτικός μηχανισμός στον οποίο υπόκειται και ένα πεζοπόρο σώμα βεβάιωσης παραβάσεων της τροχαίας. Και αυτό είναι το ανησυχητικό.. Εάν τώρα βεβαιώνουν παραβάσες για παρκάρισμα, άυριο τι θα κάνουν??Θα συνδράμουν τα ΥΜΕΤ και τα λοιπά σώματα να δέρνουν τον κόσμο?? Και τι "παράβαση" βεβαιώθηκε?? Παρκάρισμα σε μια περιοχή της Αθήνας όπου έκανα εχθές να παρκάρω ακριβώς 35` και το άφησα σε μια κατηφόρα (ούτε ράμπες, ούτε διαβάσεις, τίποτα). Απλά οι δημόμπατσοι έχουν τέτοιες εντολές. Να εκτελούν απαρέγκλιτα τις άνωθεν εντολές (κατ` επέκταση να μαζεύουν όσα περισσότερα ευρώ μπορούν). Και αυτοί σαν σκεπτόμενα άτομα που είναι πράττουν αναλόγως..
    Εγώ προβληματίζομαι με το εξής. Ποιός φέρει το μεγαλύτερο ποσοστό ευθύνης??
    α) Οι δήμοι οι οποίοι λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και κάτω από την καθοδήγηση συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών???
    β)Οι δημοτικοί υπάλληλοι της στο σώμα της δημοτικής αστυνομίας που θα μπορούσαν να αξιολογήσουν την εκάστοτε περίπτωση και να κρίνουν εαν θα έπρεπε να προβούν στην βεβαίωση της παράβασης?? (στην δικιά μου περίπτωση ούτε παρεμπόδιση υπάρχει ούτε παρακώλυση υπήρξε).
    γ) Οι πολίτες, που στον ίδιο δρόμο τουλάχιστον την στιγμή που πήρα εγώ το αμάξι από εκεί, είχαν γράψει άλλα δέκα οχήματα, και οι κάτοικοι και μαγαζάτορες του σημείου ούτε βγήκαν να ανοίξουν το στόμα τους και να τους κράξουν όλοι μαζί??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εχω μαγαζι στο χαλανδρι...Σοφοκλη Βενιζελου 12...Ολο το Χαλάνδρι ειναι μονο για κατοικους...και εγω λεω...
    Ναι κυριε μου θα σου πληρωσω την κληση αλλα τα λεφτα που πανε? Στην τσέπη σας στανταρ...
    1.Με ρωταει κανεις αν βγαζω εστω και αυτα τα 40€ της κλησης?
    2. Περναω στο μαγαζι 12 ωρες καθημερινως οποτε 12ωρες Χ 6 μερες=72€ Χ 4 εβδομαδες που εχει ο μηνας=288€. Το ενοικιο μου ειναι 180€ το τεβε αλλα 450€ και το φπα...Οποτε δεν α βγαζωπου να χτυπιεμαι...
    3.Η λαμπα (μια και μοναδικη) δεν αναβει το βραδυ και ολος ο δρομος ειναι σο σκοταδι.
    4.Η καθαριστρια του δημου δεν περναει ποτε.
    και 5. Ολοι οι καδοι ειναι γεματοι εχρι επανω και δεν πορω ουτε τα σκουπιδια να πεταξω...

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΙ ΚΛΗΣΗ...
    ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙΑ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ.ΕΠΕΙΔΗ Ο ΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΑΡΚΕΤΑ Ή ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

    Ας λυσουν αλλα προβληματα και το παρκιν ειναι το τελευταιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εμενα μου ηρθε ειδοποιηση στο σπιτι για 2 κλησεις του δημου αθηναιων απο το 2012... γραφει το χαρτι λοιπον οτι 2 κλησεις = 80 ευρω , αν δεν πληρωθουν παιρνουν συνεχεις προσαυξησεις εως οτου φτασουν τα 293 ευρω μετα πανε στην εφορια για δεσμευση φορολογικης ενημερωτητας....οποτε τι μας λες "φιλε" THEOGREECE...???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και εμένα το ίδιο!! Κλήσεις 500σίων ευρώ από το 1998 έως το 2000. Και πώς μας προστατεύει το ''αγαπημένο'' μας κράτος???? Πώς με προστατεύει σήμερα, μετά από τις τόσες βεβαιωμένες κλεψιές δισεκατομμυρίων που έχουν γίνει από διορισμένους και αιρετούς εκπροσώπους της συγκεκριμένης υπηρεσίας, και πως με βεβαιώνει ότι κάποιος από αυτούς ή άλλος δεν έχει βάλει τα λεφτάκια που πλήρωσα τότε στην τσέπη τους????? Πώς μπορώ να αποδείξω ή και να πειστώ τόσα χρόνια μετά ότι δεν τα πλήρωσα? Έίμαστε υποχρεωμένοι να κρατάμε τις αποδείξεις για τόσα χρόνια???? Τα φορολογικά στοιχεία των επιχειρήσεων ισχύουν για 10 + 2, αν δεν κάνω λάθος. Αυτή είναι η δήθεν πολιτισμένη και εξευρωπαϊσμένη χώρα στην οποία ζούμε...... και που ευαγγελίζονται οι πολιτικοί μας ότι ήδη εκσυγχρονίζεται. Ούτε λόγος για μια ''μπανανία της Ευρώπης"". Όχι !!!!! Είμαστε πολιτισμένοι και απλά λίγο άτυχοι με τα οικονομικά.


    Χα!!!!!!! Καποιος να μας ''σφυριξει'', τους ψηφοφόρους αυτης της χωρας, ότι ο πολιτισμος είναι κατι που κατακτιεται με δουλεια, με κοπο και με πραξεις κι όχι με εξαγγελιες κ ''φουμαρα'', όπως αρκούμαστε να δεχόμαστε να ακούμε επανειλλημενα και ξεδιαντροπα από τους πολιτικους μας. Και επισης ο πολιτισμος διδάσκεται, η και επιβάλλεται ισως στην καθημερινοτητα μας με νομους και κανονες.

    Καποιοι λενε ότι όταν οι πολιτισμένοι, σημερα, ευρωπαιοι σκαρφαλωναν στα δεντρα η εμεναν ακομη σε σπηλιες, ''εμεις'' οι ελληνες εφευρίσκαμε τον πολιτισμο και την δημοκρατια. Σημερα όμως φτασαμε ο δημος του Άμστερνταμ να επιστρεφει στους επαγγελματίες του τα προπληρωμένα δημοτικά τέλη επειδή έκρινε ότι οι κακές καιρικές συνθήκες δεν τους επέτρεψαν να μαζέψουν τα αναμενόμενα έσοδα...!!!!!

    Την ίδια στιγμή,στην ''εξευρωπαϊσμένη'' μας όπως θέλουμε να λεγόμαστε, Ελλάδα καλούμαστε να πληρώνουμε πάγιο στο Δήμο 350ευρώ με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ για να μας παρέχει, έναν κάδο που δεν έχει πλύνει ποτέ, μια καθαρίστρια που καθαρίζει όποτε λάχει ''ένα μέτρο του πεζοδρομίου'' (το άλλο είναι υποχρέωση του πολίτη), και το κλάδεμα κάποιων αρρωστιάρικων δέντρων (του οποίου το ''προϊόν'' θεωρείται πάλι υποχρέωση του πολίτη - αφού δεν τα μαζέυει κανείς)....... Σε αυτήν την χώρα ζούμε. Όπου ψηφίζουμε επανειλημμένα, ξανά και ξανά, κάτι τύπους που ψηφίζουν για τους εαυτούς τους βασικό μισθό (δεν συζητιούνται τα εξτρά) 10 χιλιάρικα τον μήνα, εκ των οποίων ψηφίζουν επιπλέον να φορολογείται μόνο το 20% από αυτά. Και λέω ''ψηφίζουν'' γιατί είναι μια συνεχής πρακτική, μια κοινώς αποδεκτή (και βολική για αυτούς) ξεδιαντροπιά. Με την γνωστή στωική και ηλίθια αποδοχή από εμάς τους Έλληνες ψηφοφόρους με άποψη (όχι σαν τους χαζούς τους ευρωπαίους! Τα φυτά!)

    Anyway, ψάχνω σήμερα όλη την ημέρα για κάποια κοινοτική οδηγία που να διευκρινίζει το χρονικό περιθώριο για τις απαιτήσεις του Δημοσίου από φυσικά πρόσωπα. Εννοώντας, έναν νόμο που να τους τον χώσω στην μούρη και να λέει ότι δεν μπορούν τόσα χρόνια μετά να απαιτούν χρήματα πίσω. Αν κάποιος ξέρει κάτι ή πώς να το βρώ (πριν πάω σε δικηγόρο) ας βοηθήσει! Γιατί σίγουρα θα ναι κι άλλοι σαν και μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εισπρατουν της κλησης κατι λαμογια στον δημο καλλιθεας στον 1 οροφο και τα μοιραζονται κλικα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπαίνεις στο website του Δήμου Αθηναίων για να πληρώσεις την κλήση που 'έφαγες' και σου λέει ότι δεν λειτουργεί..!!! Τι στο @#$%& τότε το βάζουν πάνω στην κλήση ότι μπορείς να πληρώσεις ηλεκτρονικά?

    Σε αναγκάζουν λοιπόν να πας να την πληρώσεις σε κάποιο κοντινό σου ΕΛΤΑ με έξτρα 4€ χρέωση (όχι δεν μένω στη Δήμο Αθηναίων) αφού σπανίως κατεβαίνεις Αθήνα για να πας σε κάποιο από τα δικά τους ταμεία.

    Έλεος....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ζήτησα φορολογική ενημερωτικά από εφορία μου και μου είπαν ότι έχει μπλοκαριστεί από χρέη στο δήμο Αθηνσιων.κλησεις από το 2003 για τις οποίες δεν έλαβα ποτέ ειδοποίηση. Πόσο αστρονομικό. 6.347 ευρώ. Θα μου έβγαζαν σε πληστηριασμο το σπίτι και δεν θα το έπαιρνα είδηση. Αθλιοτητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ζήτησα φορολογική ενημερωτικά από εφορία μου και μου είπαν ότι έχει μπλοκαριστεί από χρέη στο δήμο Αθηνσιων.κλησεις από το 2003 για τις οποίες δεν έλαβα ποτέ ειδοποίηση. Πόσο αστρονομικό. 6.347 ευρώ. Θα μου έβγαζαν σε πληστηριασμο το σπίτι και δεν θα το έπαιρνα είδηση. Αθλιοτητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΕΤΑΓΕΣ ΤΙΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕς ΔΕΝ ΠΗΓΕΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΤΗ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΜΑΣ ΠΡΩΤΑ ΜΑΝΔΑΜ ΤΗ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΙΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΣΤΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ

      Διαγραφή
  14. Η ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ. ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τελικα πως θα πραξεις; Ειμαι στην ιδια κατασταση και δεν ξερω τι μα κανω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπορείτε να μου πείτε τι κάνατε? Είμαι στην ίδια θέση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ρε παιδια μετα απο 7 χρονια μου εστειλαν να πληρωσω 80ε απο τον δημο της πατρας ειναι δυνατον????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΣΥΝΝΟΜΗ Η ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 5ΟΥ ΕΤΟΥΣ ΤΗΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΗ ΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΩΡΑ ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η 1η ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΗ ΣΤΕΛΝΕΙ, ΑΡΑ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΕΝΤΟΣ 5ΕΤΙΑΣ ή ΕΙΧΕ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΕΝΤΟΣ 5ΕΤΙΑΣ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΗ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΩΡΑ ΩΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΝΒΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗ 5ΕΤΙΑ.

      Διαγραφή
    2. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΕΠΑΝΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

      Διαγραφή
  18. να πληρωσετε παλιο μπαταχτσιδες. εφοσον παρκαρετε παρανομα η δεν πληρωνετε την ελεγχομενη σταθμευση καλα να παθετε. μου ψαχνετε και τροπους να την γλιτωσετε. ολοι οι αλλοι δλδ που σεβομαστε καποια πραγματα ειμαστε βλακες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εγω εφαγα κληση ελεγχομενης σταθμευσης εξω απο Νοσοκομείο. Θα παρουν τα αρχιδια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. AMA EΙΣΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΑΚΑΚΙΕΣ ΘΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΣΟΥ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ. ΙΣΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕΣ, ΝΑ ΜΟΡΦΩΘΗΚΕΣ, ΝΑ ΣΥΝΕΤΙΣΤΗΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΩΡΙΜΑΣΕΣ. ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΚΛΗΣΕΙΣ ΝΑ ΡΩΤΑΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙΣ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΕΔΩ ΣΤΗ ΦΑΚΑ ΤΗΣ ΑΝΕΙΠΩΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΣΟΥ ... ΟΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΣΥΝΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΈΓΧΟΜΕΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ. ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠ. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜ/ΝΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ. ΟΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΦΟΡΙΕΣ ή ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΜΟΝΟ ΣΕ ΔΗΜΟ ή ΕΛΤΑ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ, ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΛΗΣΕΙΣ ΕΙΤΕ ΣΩΡΡΕΥΤΙΚΑ, ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ 500 ΕΥΡΩ ΔΙΔΕΤΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΦΜ ΤΟΥ. ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΞΟΦΛΉΣΕΙ ή ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΘΑ ΔΩΘΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΣΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΦΜ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. ΟΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΒΑΤΗ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ 5ΕΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΙ ΕΩΣ ΤΗΣ ΛΗΞΕΩΣ ΤΟΥ 5ΟΥ ΕΤΟΥΣ ΑΛΛΙΩΣ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ. ΑΝ ΒΕΒΑΙΩΘΟΥΝ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΑΤΟΜΟ Η ΕΠΑΝΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΣΤΟΝ ΟΡΘΟ. ΟΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 2ΟΕΤΙΑ. ΤΑ ΧΡΕΗ ΑΠΟ ΚΛΗΣΕΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ. ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακριβώς το ίδιο έχω πάθει με το αφμ του πατέρα μου που έχει πεθάνει πριν 3 χρόνια ενώ το όχημα έχει πουληθεί από το 2003. όμως εχει κλίσεις με ημερομηνία παράβασης π.χ.2000 και ημερομηνία βεβαιωσης 2008. Ή ημ. παράβασης 1998 και ημ. βεβαίωσης 2008. Ξέρεις τι γίνεται. είναι πάνω από 5 χρόνια η βεβαίωση από την παράβαση. χωρίς δικηγόρο μπορώ να κάνω κάτι? αν ξέρεις κάτι στείλε μου ένα mail γιατί μου την έχει δώσει. arhontakieleni@gmail.com

      Διαγραφή
    2. pipis καλησπερα !! Αρχικα Ευχαριστουμε για τις διευκρινισεις...μ εχουν δημιουργηθει οι εξης αποριες : 1) τελικα τα ποσα των κλησεων απο τη δημ.αστυνομια προσαυξανονται μετα την παροδο καποιων ετων στην περιπτωση π δεν εχουν πληρωθει?? 2) Τι εννοεις οι κλησεις πρεπει να βεβαιωθουν στον παραβατη εντος 5ετιας?? πως βεβαιωνεται μια κληση? ποια διαδικασια ακολουθειται δλδ?? κ τι εννοεις "αν βεβαιωθουν σε λαθος ατομο"??

      Διαγραφή
    3. pipis, το ότι δίνεται εντολή από το Δήμο στην Εφορία ΜΟΝΟ όταν ξεπερνάει το χρέος από τις κλήσεις τα 500€, είναι σίγουρο; αλλιώς απλά διαγράφονται μετά την πενταετία;

      Διαγραφή
  22. Καλησπέρα σας. Υπάρχει τρόπος να μάθει κάποιος αν χρωστάει κάποια κλήση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΥ, ΜΕ ΑΡ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ή ΤΟ ΑΦΜ

      Διαγραφή
  23. Παρακαλω την βοηθεια σας!μου εστειλε κληση ο δημος Λαρισαιων για παρανομη σταθμευση ενω εγω ειμαι στην Αθηνα!Ηκληση ειναι του 2015..Αποδεδειγμενα μεσω της εργασιας μου εγω την ημερομηνια που μιλανε οι κυριοι βρισκομουν στον Αλιμο!Μου ζητουν 200 ευρω ετσι για πλακα...Τους τηλεφψνησα να μου στειλουν την κληση αλλα ακομα περιμενω και μαλλον θα περιμενω πολυ...Θα το παω μεχρι εκει που δεν παει..απλα θελω τα φωτα σας!Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτά που λες δεν ισχύουν και πέρνεις και άλλους στο λαιμό σου. Ισχύει ότι είπε ο pipis. Εμένα μου δέσμευσαν το ΑΦΜ. Φιλική συμβουλή πληρώστε τις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γειά σας. Θα ήθελα την συμβουλή σας παρακαλώ στο εξής θέμα... Είχαμε ένα αυτοκίνητο πριν 23 χρόνια. Το πήγαμε συνεργείο ένα χρόνο και όταν το παραλάβαμε μόνο έξη μήνες το κυκλοφορησαμε και μετά το πουλησαμε. Πριν κάποια χρόνια μας ήρθε ειδοποίηση για πρόστιμο για παράνομη στάθμευση οχήματος σε μια περιοχή που ούτε καν θυμάμαι αν το είχαμε το αυτοκίνητο ή αν το είχαμε δώσει. Εν πάση περιπτώσει τώρα μας ξανά ήρθε με προσαύξηση τριπλά λεφτά από τον Δήμο Καλλιθέας έχουν περάσει 23 χρόνια και θυμήθηκαν να με στείλουν ειδοποίηση. Πως πρέπει να κινηθούμε? Το αυτοκίνητο ήταν του συζύγου μου γιαυτό αναφέρομαι στον πληθυντικό. Η γνώμη είναι να πάμε στον συνήγορο του πολίτη, και μετά να περάσουμε από τον συγκεκριμένο Δήμο να δούμε πως βρέθηκε τέτοιο πρόστιμο και μετά από τόσα χρόνια. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και αν μπορείτε κάποιος να μου απαντήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Διαβάζοντας τα σχόλια....κλαταρα εντελώς. Εφαγα κλήση σε απόσταση ενος χιλιομέτρου από το νοσοκομείο που νοσηλευόταν το παιδί μού...Κ ρωτάω Εγώ τώρα γτ???? Δεν υπήρχε καμία πινακίδα οτι απαγορεύεται. Κ στην τελική είναι άδικο, δεν είμαι τζαμπατζής δεν ενόχλησε το αμάξι ούτε σε πεζόδρομιο. Απλά απογοήτευση σκέτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Έρχονται πολλές κλήσεις τώρα τελευταία σε διαφορετικούς παραβάτες, κλήσεις από στάθμευση, με ημερομηνία λήξης 28/2/2020. Όλες είναι από τον Δήμο, αλλά οι κλήσεις ήταν από την αστυνομία.
    Τι μπορεί να κάνει ο Δήμος αν δεν πάει ο ιδιοκτήτης που είναι στο όνομά του το αυτοκίνητο;;
    Αυτό που έγραψε παραπάνω ο pipis και τον ρωτάω όπως παραθέτω από κάτω, κατά πόσο ισχύει αν ξέρει κανείς;
    pipis, το ότι δίνεται εντολή από το Δήμο στην Εφορία ΜΟΝΟ όταν ξεπερνάει το χρέος από τις κλήσεις τα 500€, είναι σίγουρο; αλλιώς απλά διαγράφονται μετά την πενταετία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Το 2011 πηγα την ηλικιωμενη αναπηρη μητερα μου στον γιατρο παρκαρισα στο δρομο διπλα απο το ιατρειο. Μου εδωσαν
    Κληση. Συνεχως βλεπω παρκαρισμενα αυτοκινητα εκει μεχρι και σημερα.Πηγα στο ταχυδρομειο και την πληρωσα τον επομενο μηνα.
    Τον Νοεμβριο του 2018 ελαβα ενημερωτικο σημειωμα απο το δημο
    Χερσονησου οτι βεβαιωθηκε το ποσον των 80 ευρω για παραβασεις κοκ του 2011. Και οτι αν δεν πληρωθει μεχρι 1/19 θα επιβαρυνθω προσαυξησεις. Αδυνατον να βρω την αποδειξη που την ειχα πληρωσει την ξαναπληρωσα 80 ευρω. Πριν μερικες ημερες που βρηκα την πληρωμενη το 2011 κληση υπαρχει περιπτωση να ου επιστραφουν τα χρηματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλησπερα. Τι γινεται σε περιπτωση που λογο μη αποδεδειγμενης τροχαιας παραβασης αθωωνεσαι στο δικαστηριο αλλα η αστυνομια παρολ αυτα σου επιβαλει προστημο 1050 ευρω? Αλλιως βεβαιωνεται λεει με προσαυξησεις στην εφορια. Πως μπορουμε να κινηθουμε και υπαρχει περιπτωση να διαγραφη? Η αστυνομια ειναι πανω απο τον νομο? Αφου δεν αποδειχτηκε η ενοχη διοτι δεν σταματησαν κανεναν γιατις παραβιασεις που αναγραφηκαν .παρακαλω αν γνωριζει καποιος ας μου δωσει μια απαντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ξέρεις ότι κόρακας(αστυνομικός) κοράκου μάτι δεν βγάζει (ακόμα και αν σε έγραψαν λανθασμένα δεν το παραδέχονται).

      Διαγραφή
  31. Τι να κανουν οι δημομπατσοι δεν εχουν δουλειά ευθύνης κσι πανε στα ευκολα κλίσεις για παρκαρισμα. Οταν τους ειχαν καταργησει δεν ηθελαν να πανε στην αστυνομία γιατι εκει εινσι δυσκολη η δουλειά των παιδιων της αστυνομιας.Αυτα τα κοπροσκυλα οι μισοί γυρνανε να γραψουν καμια κληση σε κανενα φουκαρα η κανενα μαγαζατορα και αλλοι.μισοί στα γραφεια να το ψολοκοπανανε??? Η κυβέρνηση Σαμαρά τους ειχε καταργηση και τους επανέφεραν οι συριζεοι. Ουστ κοπροσκυλα ουστ. Δεν βλεπουν οι δημαρχοι οτι άλλη δουλειά δεν κανουν .Που ειναι τωρα με τον κορονοιο ?? Μονο η αστυνομια τρεχει οι δημομπατσοι κριβονται και μετα τις τρεις εξαφανιζονται ουστ κοπροσκυλα σας καλυπτουν τα λαμογια οι δημαρχοι γιατι αυτοι σας εχουν διορισει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή