Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ,ΕΧΕΤΕ ΑΡΧ.........ΕΣ ?????????????????? ΜΕ ΤΙ ΦΥΛΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ??????????? ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ , Η ΝΑ ΜΗΝ ΖΕΙ ??? ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !!!!!!!!!!!!!!!


Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2010



Επιπλέον 20% μείωση των αμυντικών δαπανών το 2012-2014 ζητά από την κυβέρνηση το ΔΝΤ για να δώσει έγκριση για την δ’ δόση το δανείου τον ερχόμενο Μάρτιο, κάτι που συνιστά βέβαια διάλυση του συστήματος ασφαλείας της χώρας το οποίο την τετραετία 2011-2014 θα έχει απωλέσει περίπου το 40% της δυναμικότητάς του (η μείωση για το 2011 είναι ήδη 20%) την στιγμή που η στρατιωτική ισχύς της Τουρκίας που.......
διεκδικεί έλεγχο και εδάφη, στα μέσα της δεκαετίας θα την έχει μετατρέψει ως ένα από τα δέκα ισχυρότερα κράτη του πλανήτη.

Αν συμβεί αυτό που ζητά το ΔΝΤ στην έκθεσή του
(τα μέτρα αναμένεται να συμφωνηθούν επίσημα κατά την τρίτη αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης του Μνημονίου, τον ερχόμενο Μάρτιο) πρακτικά θα μιλάμε για την γεωπολιτική έκλειψη της χώρας, αφού θα είναι αδύνατον να υπεραπιστεί όχι μόνο τα δικαιώματά της σε δυνητική ΑΟΖ, FIR κλπ, αλλά και την ικανότητά προστασίας των εδαφών της.

Η νέα μείωση των αμυντικών δαπάνων κατά 20% (όχι των εξοπλιστικών οι οποίες έτσι αλλιώς έχουν πάψει να υπάρχουν, αλλά των δαπανών για την υποστήριξη του οργανισμού που λέγεται «Ένοπλες Δυνάμεις») έρχεται μετά από 7 χρόνια συνεχών μειώσεων, όπου πλέον «έχει μπει χέρι» στα στρατηγικά αποθέματα, δεκάδες αεροσκάφη είναι ακινητοποιημένα, τα πλοία του Στόλου «κανιβαλίζονται» για να δώσουν ανταλλακτικά το ένα στο άλλο και να είναι ενεργά εναλλάξ (!) και στον Στρατό Ξηράς κλάσμα των οχημάτων είναι διαθέσιμο.

Ετοιμάζεται η απομάκρυνση χιλιάδων ΕΠΟΠ με μη ανανέωση του συμβολαίου τους (η απομάκρυνση των ΕΠΟΠ θα είναι το χειρότερο πλήγμα γιατί διαχειρίζονται όπλα και υπηρετούν σε πόστα υψηλής στρατηγικής αξίας). Εδώ πλέον καλούνται οι πολιτικοί ηγέτες της χώρας, όλοι, όχι μόνο η κυβέρνηση που ούτως ή άλλως είναι μειοψηφία στο σύνολο με ποσοστό περί το 35-37%, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, να αποτρέψουν το κακό που έρχεται.

Ας κόψουν από αλλού αυτό το 20% που ζητά το ΔΝΤ να κοπεί. Δεν μπορούν να υποθηκεύουν την ασφάλεια της χώρας. Το ανάθεμα θα πέσει στο κεφάλι όλων και θα είναι ασήκωτο. Ας δηλώσουν, εδώ και τώρα, όλοι οι πολιτικοί ηγέτες της χώρας τις θέσεις τους για τις αμυντικές δαπάνες. Η σιωπή σημαίνει συνενοχή.

Η έκθεση του ΔΝΤ που ζητά την επιπλπεον μείωση κατά 20% στις αμυντικές δαπάνες περιλαμβάνεται σε έκθεση όπου ζητούνται νέα δημοσιονομικά μέτρα ύψους 12 δισ. ευρώ ή 5% του ΑΕΠ για την τριετία 2012 – 2014 και συνόδευσε την εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου.


Εκτός από την άμυνα, το ΔΝΤ ζητά

- Στον δημόσιο τομέα κατάργηση φορέων που δεν παράγουν έργο, συγχώνευση φορέων που επιτελούν παρόμοιες λειτουργίες και συγκέντρωση των συναρμοδιοτήτων σε ένα υπουργείο, ώστε να τερματιστούν οι επικαλύψεις. Στο ίδιο πλαίσιο ζητεί απλοποίηση του τρόπου λειτουργίας του δημόσιου τομέα.

- Για το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο ζητεί πάγωμα των προσλήψεων στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, αύξηση των ωρών εργασίας από τις 7 στις 8 και εναρμόνιση των συνθηκών με εκείνων του ιδιωτικού τομέα.

Επίσης, ζητεί μείωση των επιδομάτων ως αναλογία του βασικού μισθού και σύνδεσή τους με την εργασία που εκτελείται, αλλά και την εισαγωγή πλαφόν σε αυξήσεις και προαγωγές, ώστε να χορηγούνται πέραν της διετίας.

- Για τις ΔΕΚΟ προτείνει αύξηση των τιμολογίων προκειμένου να περιορισθούν τα κόστη, μείωση των επιδοτήσεων στους συγκοινωνιακών φορείς, πάγωμα προσλήψεων, συρρίκνωση προσωπικού, περιορισμό λειτουργικών δαπανών και μείωση του μισθολογικού κόστους.

- Στο σκέλος της φορολογίας προτείνει νέες αλλαγές στον ΦΠΑ με περαιτέρω μείωση των προϊόντων που υπάγονται στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ και εξάλειψη της γεωγραφικής διαφοροποίησης (όπως τα νησιά και κάποιες παραμεθόριες περιοχές). Δηλαδή θέλουν να πλήξουν οικονομικά την "εθνική καρδιά" της χώρας που είναι οι παραμεθόριες περιοχές.

- Για τις κοινωνικές παροχές ζητεί την μείωση των επιδομάτων που λαμβάνουν τα νοικοκυριά που βρίσκονται πάνω από το όριο της φτώχειας. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το όριο της φτώχειας είναι 6.897 ευρώ ανά άτομο και 14.484 ευρώ ετησίως για ζευγάρι με 2 ανήλικα παιδιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου