Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΜΟΙΑΖΕ ΜΕ ΛΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ................


Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010

Ώρα αιχμής. 24ωρη απεργία σε όλα τα μέσα εκτός από λεωφορεία. Μικρογραφία της πολιτικής παρακμής της χώρας η κατάσταση μέσα στα μακρόστενα τροχοφόρα. Ασφυκτική η ενέργεια. Αγχωτική η βαβούρα μας.

Μονόλογος Τρελού
- Ραγιάδες και δουλοπάροικοι. Ε, βέβαια!
Με τέτοια νοημοσύνη γιατί να μην....
γίνουμε δούλοι; Τί έγινε με την Κύπρο; Με την Ακρόπολη; Με το Αιγαίο; Δεν πουλάμε τις ψυχές μας λέει! Σωστά, κάτσε να τελειώσει η Γη μας και θα πάμε και στο πνεύμα..

-Παραμιλάει.

-Δημόσιοι υπάλληλοι! Δημόσιοι υπαλληλίσκοι θα κρίνουν εμένα και θα πουν ότι παραμιλώ; Όλος ο κόσμος πεινάει και οι τηλεοράσεις ασχολούνται με τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Υπάρχουν άστεγοι, ναρκομανείς, άνεργοι και όλοι κυρήττουν επανάσταση για τα λιγότερα επιδόματα που θα έχουν το ’11. Εσείς όταν ρουφιανεύετε δεν παραμιλάτε στους καρεκλοκένταυρους όπου υποδουλώνεστε; Ρουσφέτια και ρουφιανιές. Κοινή η ρίζα τους!

-Καλά τα λες, λύση όμως έχεις να προτείνεις;....[ένα αυτάρεσκο μειδίαμα σκάει στο πρόσωπο]

-Γέλα, γέλα, όταν θα πουλούν το σπίτι σου στους Ευρωπαίους έλα να μου ζητήσεις λύση.

Το μειδίαμα πλέον είναι λανθάνον.

-Δες εδώ τα παιδιά, τη νεολαία, με το βίντεο. Τα 5χρονα φαίνονται 100χρονών. Νέκρωσαν τη νεολαία. Μεγάλοι άνθρωποι φαίνονται. Όχι δεν είναι ώριμα παιδιά. Γερασμένα παιδιά είναι. Τα κοροιδεύουν και χαλάνε το μέλλον τους.

-Δεν κοροιδεύουν εμάς. Τη χώρα τους κοροϊδεύουν, εμείς θα φύγουμε, θα πάμε έξω.

Δεν αποκρίνεται μα συνεχίζει...

-Εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των δούλων για μια φέτα ψωμί. Θέσεις εργασίας θέλετε να ανοίξετε; Επιση- μοποιείστε τους ρουφιάνους και τους προδότες. Είναι το μόνο επάγγελμα στη ρημαδοχώρα αυτή που ήταν πάντα δυναμικό.

Εδώ είναι η στάση που κατεβαίνει.... Φεύγει.

Ο κόσμος αρχίζει να σχολιάζει...να γελάει περιέργα..με μια αίσθηση ικανοποίησης και εκτόνωσης με τα λόγια του αλλά και με μία επιτηδευμένη περιφρόνηση μην τυχόν και τα πιστέψουν.

-Είπε μερικές αλήθειες, αλλά τρελός ήταν.

-Τρελός έγινε, δεν ήταν.

-[...] Και εσύ είσαι χρεωμένη, το ξέρεις έτσι;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου