Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ?????????????????


Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010

ΓΡΑΦΕΙ : ΝΙΚOL SALAMINIOS

Όπου καθίσoυν και όπου βρεθούν τα στελέχη του «ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΝΤ» μας υπενθυμίζουν ότι ο ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ΓΑΠ έχει πει και λέει ότι από το 2012 θα έχουμε ανάκαμψη.
Επειδή είναι γνωστές οι κόκκινες γραμμές του ΣΤΟΧΑΣΤΗ που ο λαός μετονόμασε σε «παπαρογραμμες του Γιωργάκη»
Σαν απλός πολίτης διερωτώμαι γιατί να πιστέψω τον ΣΤΟΧΑΣΤΗ ?
Από την στιγμή που μπήκε στην.....

πολιτική σκέψη να μας κυβερνήσει όλο 'παπαριές ' μας λέει .
Ψέματα όπως βολεύουν αυτούς που τον διόρισαν μόνο και μόνο για να μας κρατάει κοιμισμένους .
Ας πάρουμε τωρα το σημαντικότατο θέμα των πετρελαίων

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ δήλωνε πως «.δεν έχουμε πετρέλαιο ή έστω όσο έχουμε βρει είναι ελάχιστο» ( ΔΕΙΤΕ σχετικό video της ΝΕΤ από τη Σύνοδο Κορυφής πέρυσι -11/12- στις Βρυξέλλες http://www.youtube.com/watch?v=d9BQiAwtD0s ) από τότε δεν πέρασε παρά ένας χρόνος και μέχρι σήμερα το αρμόδιο υπουργείο δηλώνει ότι «.η χώρα διαθέτει πετρελαϊκό δυναμικό», διακινδυνεύοντας μάλιστα την εκτίμηση πως «.τα κοιτάσματα θα μπορούσαν να καλύπτουν το ένα τρίτο των ενεργειακών αναγκών της χώρας για τα επόμενα 30 χρόνια».

και όχι μόνον... πρακτικά το ΥΠΕΚΑ μέσα σε έναν χρόνο αναθεωρεί άρδην τις επιφυλακτικές εκτιμήσεις του κ. Γ. Παπανδρέου, λέγοντας μάλιστα πως τα κοιτάσματα μπορούν να αποδώσουν περί τα 40 εκατ. βαρέλια ετησίως.

Πρόσφατα δε σε ειδικό συνέδριο, που διεξήχθη στην Αθήνα, ο δρ Ηλίας Κονοφάγος (τέως διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων των Ελληνικών Πετρελαίων) παραθέτοντας επιστημονικά στοιχεία από τις έρευνες στην ευρύτερη περιοχή εκτίμησε πως «.γίνεται λόγος για πιθανή ύπαρξη υποθαλασσίων απολήψιμων αποθεμάτων φυσικού αερίου της τάξης των 345 τρισ. κυβικών ποδιών και 8 δισ. βαρελιών υγροποιημένου φυσικού αερίου και πετρελαίου».

Το ενδιαφέρον και για αυτό αξίζει να το αναφέρουμε, είναι πως η κίνηση της ελληνικής πλευράς γίνεται λίγο μετά την υπογραφή συμφωνίας Λευκωσίας - Τελ Αβίβ για την οριοθέτηση Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών, που προκαλεί τη λυσσώδη αντίδραση της Άγκυρας.Λυσσώδη αλλά δυστυχώς για αυτήν δεν έχει απέναντι ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΧΑΣΤΗ αλλά το Ισραήλ που δεν κάνει πίσω με τίποτα όταν πρόκειται για τα ζωτικά συμφέροντα του.

Μετά από όλα αυτά ..

Ακούμε μετά και την ΓΓ του ΚΚΕ να μας λέει εχθές στην Βουλή των Ελλήνων παρακαλώ, και σίγουρα κάτι ξέρει, ότι όλο αυτό το σκηνικό στήθηκε γιατί δεν τα είχανε βρει οι συνεταίροι Αμερικάνοι μεταξύ τους και ότι η μοιρασιά έχει γίνει 60% Αμερικανικές Εταιρίες 20% τουρκικές και 20% Ελληνικές .Η δε συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με την Τουρκία είναι σχεδόν βέβαιη.

ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΌΛΟΙ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ "συντροφοι" ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ Ο ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ?
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΗΞΕΡΕ Ο ΤΥΠΟΣ ΟΤΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ?
ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕ ΨΕΜΑΤΑ.???
ΑΠΛΟ: ΓΙΑΤΙ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΛΑ ΤΟΣΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΥΜΕ? KAI EIXE ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ «ΆΣΕ. ΔΑΝΕΙΣΟΥ ΕΣΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΠΑΚΙ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ» ΚΑΙ « ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΣΟΤΙΜΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑ»

Με άλλα λόγια ΑΠΌ Ο,ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΕΔΩΣΕΙ .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου