Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ !!!!!!!!!


Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

“Καταιγίδα εν αιθρία” παγκοσμίων διαστάσεων - με την κυριολεκτική σημασία του όρου - προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ ότι ο Σιωνισμός είναι υπεύθυνος για πολλά δεινά της ανθρωπότητας και μάλιστα του Ελληνισμού.


Η διευκρινιστική δήλωση του Σεβασμιότατου δεν σταμάτησε τις αλυσιδωτές αντιδράσεις εκ μέρους της Πολιτείας, από τον.....
κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Πεταλωτή, και εκ μέρους της Εκκλησίας - για την ώρα - από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.

Ελληνικές, ευρωπαικές και παγκόσμιες Εβραικές οργανώσεις εξέδωσαν επικριτικές ανακοινώσεις και ορισμένες έκαναν παραστάσεις στον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και ζήτησαν, όχι μόνον να καταδικαστούν οι δηλώσεις του Σεβασμιότατου από την Εκκλησία και την Πολιτεία, αλλά ακόμη και να απομακρυνθεί από το θρόνο του.
Ο κ. Σεραφείμ, με τη σειρά του, στη διευκρινιστική δήλωσή του, καθιστά σαφές ότι οι απόψεις που εξέφρασε είναι αυστηρά προσωπικές - δηλαδή όχι της Εκκλησίας της Ελλάδος-, ότι δεν είναι αντισημίτης αλλά αντίθετα αγαπά και τιμά τον Ιουδαικό λαό, ότι δεν έχει καμιά συμπάθεια προς το Χίτλερ, ο οποίος - μεταξύ άλλων - προκάλεσε πολλά δεινά στον Ελληνικό λαό - και ότι τιμά τα θύματα του εβραικού ολοκαυτώματος, όπως και κάθε άλλου ολοκαυτώματος.

Παράλληλα, όμως, ο Σεβασμιότατος καθιστά εξίσου σαφές, με ιδιαίτερα αιχμηρή γλώσσα, ότι εμμένει στις απόψεις του για τον Σιωνισμό - τον οποίο δεν ταυτίζει με το Εβραικό έθνος - και υπενθυμίζει - όπως επισημαίνει και η ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλινού Συμβουλίου - ότι τις ίδιες απόψεις για το Σιωνισμό εκφράζει σταθερά γραπτά και προφορικά επί σειρά ετών.

Τέλος ο Μητροπολίτης Πειραιώς, με τη διευκρινιστική ανακοίνωσή του, αφήνει να νοηθεί ότι θα επανέλθει για μια πιο διεξοδική ανάλυση του θέματος.

Η επίμαχη τηλεοπτική συνέντευξη του Σεβασμιότατου αφορούσε καταρχήν την πρόθεση του υπουργείου παιδείας να καταργήσει το τμήμα της Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής. Ακολούθως η συζήτηση στράφηκε στην προσπάθεια υποβάθμισης του μαθήματος των θρησκευτικών και στη συνέχεια επεξετάθη στις προθέσεις αλλαγής του οικογενειακού δικαίου και τις ούτω καλούμενες “μονογονεικές” οικογένειες. Η κατάληξη της συζήτησης αφορούσε το ρόλο του Εβραικού παράγοντα και συγκεκριμένα του Σιωνισμού ως συντονιστή των επερχομένων αλλαγών.

Η θύελλα των αντιδράσεων όμως αλλά και η διευκρινιστική δήλωση του Σεβασμιότατου επικεντρώθηκαν αποκλειστικά στον αντισιωνιστικό χαρακτήρα των δηλώσεων του Μητροπολίτη Πειραιώς και όχι στην ουσία των δηλώσεων του ότι οι Θεολογικές Σχολές, το μάθημα των θρησκευτικών, το οικογενειακό δίκαιο και άλλοι τομείς της ζωής υφίστανται ενορχηστρωμένη προσπάθεια υπόσκαψης.

Μέχρι την ώρα που σύρονται αυτές οι γραμμές υπάρχει ένα πολύ έντονο μούδιασμα εκ μέρους των θρησκευτικών ιστολογίων αλλά και άλλων παραγόντων της Εκκλησίας. Ορισμένα αποσιώπησαν το όλο γεγονός, άλλα δημοσίευσαν χωρίς κανένα σχόλιο τη διευκρινιστική δήλωση του Μητροπολίτη Πειραιώς, και μόνο δύο θρησκευτικά ιστολόγια τόλμησαν να συμπαρασταθούν στο Σεβασμιότατο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης δεν έκανε - μέχρις στιγμής - δηλώσεις παρόλον ότι και ο ίδιος έχει καταγγελθεί ως ένας εκ των εκκλησιαστικών ηγετών που καλλιεργούν τον αντισημιτισμό.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι και ο π. Βασίλειος Βολουδάκης δέχθηκε πρόσφατα τα πυρά των Εβραίων εξαιτίας της καταγραφής παρόμοιων θέσεων με αυτές που διατύπωσε ο Σεβασμιότατος.
Απομένει να φανεί, τις επόμενες μέρες, αν, “διά τον φόβον των Ιουδαίων”, θα υιοθετήσουν όλοι την αποσιώπηση του θέματος ή αν θα συνεχιστεί δημόσια αντιπαράθεση και τι είδους προεκτάσεις θα πάρει.

Η θύελλα έρχεται σε μια χρονική στιγμή πολύ δύσκολη για όλους. Κυβέρνηση, Εκκλησία της Ελλάδος, Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Οι Εβραίοι, θέλουν να τιθασσεύσουν - και ει δυνατόν να απομακρύνουν - τον Μητροπολίτη Πειραιώς. Προτιμούν, όμως, το θέμα να αναλάβουν η Εκκλησία και η Ελληνική πολιτεία, χωρίς να φαίνονται - επί του παρόντος - διατεθειμένοι να επιδιώξουν ποινική δίωξη του Σεβασμιότατου Πειραιώς ή και άλλων εκκλησιαστικών παραγόντων, που καταφέρονται κατά του Σιωνισμού.

Η θύελλα που έχει ξεσπάσει αναφορικά με τις δηλώσεις του Σεβασμιότατου Πειραιώς θα καταστήσει εφεξής τους εκκλησιαστικούς παράγοντες και τα θρησκευτικά έντυπα που καταφέρονται εναντίον του Σιωνισμού πολύ πιο προσεκτικά στη διατύπωση των θέσεων τους, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι θα σταματήσουν οι επιθέσεις στον ιστοχώρο υπό τη σκέπη της ανωνυμίας. Ηδη ορισμένα ιστολόγια, που έχουν εθνικό παρά θρησκευτικό χαρακτήρα, βγήκαν πολύ ανοιχτά υπέρ του Μητροπολίτη Πειραιώς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου