Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ........................................................................


ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ..."ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ "ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ"

Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

ΦΩΤΟ  thiva press
Είμαι κάτοικος της Θήβας ηλικίας 40 ετών με οικογένεια και μεγαλωμένος στην περιοχή του Συνοικισμού. Μεγάλωσα εκεί πηγαίνοντας σχολείο στο δημοτικό που βρίσκεται μέσα στο κέντρο του Συνοικισμού και ειλικρινά σας το λέω, αναπολώ αυτά τα χρόνια συνεχώς. Ζούσαμε τόσο όμορφα με όλες τις παραδόσεις μας και σε ένα περιβάλλον πραγματικά υπέροχο. Σήμερα πονάει η καρδιά μου με την κατάσταση που επικρατεί εκεί. Εμένα η γιαγιά μου 85 ετών σήμερα είναι εν ζωή και έτσι πηγαίνω συχνά εκεί να την επισκεφτώ, με αποτέλεσμα να γίνομαι μάρτυρας καταστάσεων που νομίζω πως είμαι στην Καμπούλ.

Η βρώμα που επικρατεί δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια και μόνο αν κάποιος το δει με τα ίδια του τα μάτια θα το πιστέψει. Σε κάθε παράπηγμα (παράγκα), ζούνε μέχρι και 8 άτομα εκεί , με αποτέλεσμα να επικρατεί το χάος. Αυτές οι παράγκες είναι οι αποθηκευτικοί χώροι των σπιτιών που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από τα σπίτια που είναι όλα στη σειρά. Εκεί λοιπόν έχουν κάνει όλοι αυτοί κατάληψη. Ο πρώην δήμαρχος που ήταν και κάτοικος μάλιστα του Συνοικισμού ήταν όλο υποσχέσεις πως θα λύσει το πρόβλημα, αλλά μόνο αυτό δεν έκανε.

Πολλοί μίλησαν για ιδιωτικά συμφέροντα που τυχόν να είχε από μισθώσεις κατοικιών σε λαθρομετανάστες, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορώ να το στηρίξω δίχως αποδείξεις. Αλλά το γεγονός πως δεν έκανε τίποτα για να δώσει μια λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα της πόλης αλλά και της πατρικής του περιοχής μας βάζει όλους σε πολλές σκέψεις. Ο νέος δήμαρχος ο κύριος Νικολάου με το Κύριος με κεφαλαία γράμματα, με το βγήκε άρχισε να κάνει πραγματικότητα αυτά που είχε υποσχεθεί. Κατεδάφισε όλες τις παράγκες που προανέφερα παραπάνω που ήταν εστίες μόλυνσης και όχι μόνο, με σκοπό να αναπλάσει την περιοχή για ποιο ανθρώπινες συνθήκες ζωής. Αυτό έγινε λίγες μέρες πριν την παρέλαση της 25 Μαρτίου.

Κάποιοι λοιπόν που είδαν να θίγονται τα βρώμικα συμφέροντα τους, ετοίμασαν προβοκάτσια για την ώρα της παρέλασης με σκοπό να την ματαιώσουν ,βάζοντας τους λαθρομετανάστες να δημιουργήσουν επεισόδια. Ευτυχώς όμως τους πήραν χαμπάρι και ματαίωσαν τα σχέδια τους ο δήμος με την συνδρομή της αστυνομίας. Έτσι έχουν λοιπόν με λίγα λόγια τα πράγματα εδώ στη πόλη μου. Και εσύ κυρία μου Σαλέχ σε πληροφορώ μην κάνεις καν τον κόπο να έρθεις εδώ, γιατί η επαρχία δεν είναι Αθήνα και θα κινδυνέψεις πάρα πολύ με τα φιλαράκια σου τους αναρχικούς.

Οι μετανάστες στην Θήβα και κυρίως οι Πακιστανοί ζούνε μια χαρά. Μιλάω για τους νόμιμους φυσικά. Έχουν τα μαγαζιά τους, τους συλλόγους τους και ότι άλλο ζητήσουν. Μέχρι και κατάστημα tellshop έχουν. Κανείς δεν τους ενοχλεί και γενικά ζουν μια χαρά, διότι έχουν δουλειές από τα χωράφια που υπάρχουν εδώ στην περιοχή. Το μεγάλο όμως πρόβλημα είναι με τους λαθραίους που έχουν έρθει κατά κύματα εδώ και αυτό θέλει να λύση ο δήμαρχος και θα το κάνει επειδή έχει την συμπαράσταση όλων των κατοίκων της πόλης. Και όποιος σταθεί εμπόδιο σε αυτή τη προσπάθεια να ξέρει πως θα το μετανιώσει πάρα πολύ πικρά. Εσείς κυρία μου είσαστε η ντροπή της χώρας και όλοι αυτοί που σας έδωσαν το δικαίωμα να κάνετε ότι κάνετε. Ο Έλληνας όμως να το βάλετε καλά στο μουσουλμανικό κεφαλάκι σας, δεν είναι ραγιάς. Η εποχή αυτή που ήταν και τόσο πολύ την αναπολείτε εσείς και οι όμοιοι σου έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΑΡΧΙΩΤΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου