Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ :10 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ !!!! ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ , ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ??? ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ,ΑΦΟΥ 700.000 ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟΙ ΣΤΟΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 1.000.000 ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ !!




Συνολικό πακέτο τόνωσης των επενδύσεων μεγέθους10 δις ευρώ που έχει σχεδιάσει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας έχει αρχίσει ήδη να διοχετεύεται στην αγορά με συγκεκριμένες δράσεις, όπως ανέφερε ο υπουργός Μ.Χρυσοχοΐδης, ενημερώνοντας τους βουλευτές ΠΑΣΟΚ του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομίας και Ανάπτυξης...

Την Τετάρτη το μεσημέρι ο υπουργός αναμένεται να ανακοινώσει ότι τίθεται σε εφαρμογή ο επενδυτικός νόμος.
Όπως έχει ήδη ανακοινώσει, έως τον Ιούνιο υλοποιούνται μέσω ΕΣΠΑ συγκεκριμένα προγράμματα στον τομέα του τουρισμού, της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και της ψηφιακής σύγκλισης, ενώ προχωρά με εντατικούς ρυθμούς η εκταμίευση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ στα οποία ολοκληρώθηκε η διαδικασία των αξιολογήσεων.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης παρουσίασε τα προγράμματα επενδυτικών ενισχύσεων μέσω ΕΣΠΑ τα οποία θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα και είναι τα εξής: "Εναλλακτικός Τουρισμός", 28 εκ. ευρώ που ξεκινάει μέσα στον Απρίλιο, "Εκσυγχρονίζομαι" στον τουρισμό, 27 εκ. ευρώ που θα ανακοινωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, πρόγραμμα Νέας Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας ύψους 30 εκ. ευρώ, για το οποίο έχει προδημοσιευτεί ο Οδηγός.
Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανέφερε ακόμη πως σημαντικός σύμμαχος στην προσπάθεια για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων θα είναι το Εθνικό Ταμείο για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη (ΕΤΕΑΝ) για το οποίο αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις την Τετάρτη. Σημειώνεται ότι η πρώτη προκήρυξη του ΕΤΕΑΝ είναι έτοιμη για το Ταμείο Επιχειρηματικότητας (1,2 δισ. μοχλευόμενων πόρων) και όπως ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης ακολουθούν:
- Ταμείο ΕΝΑΛΙΟ: 105 εκ. ευρώ αρχές Ιουλίου στην αγορά
- Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας: 450 εκ ευρώ αρχές Ιουλίου στην αγορά
- Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας: υπό σύσταση ώστε να βγει στην αγορά μέχρι το τέλος του 2011.
Έκανε ακόμη γνωστό ότι μέχρι τον Ιούνιο 2011 θα δημοπρατηθούν προγράμματα 1,2 δις ευρώ στο πλαίσιο των ΣΔΙΤ.
Παράλληλα, μέχρι τέλους του μήνα θα παρουσιαστεί το σχέδιο δράσης, το "Business Friendly Greece", για την άρση γραφειοκρατικών εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σε όλα τα επίπεδα της Δημόσιας Διοίκησης.
Τέλος τα Περιφερειακά Αναπτυξιακά Σχέδια που θα καταρτιστούν σε συνεργασία με τις περιφέρειες θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο της ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου