Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ON LINE !!!..ΝΟΜΟΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ !!!!!..... ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΠΟΥ ??????



Ακούγεται, το λιγότερο, μακάβριο, είναι όμως πραγματικότητα... Εταιρεία στις ΗΠΑ φέρεται μέσω του web-site της να δραστηριοποιείται στην εμπορία ανθρώπινου κρέατος προς κατανάλωση τα τελευταία 19 χρόνια.Τώρα προσφέρει τις υπηρεσίες της και online.


Μάλιστα η Manbeef International Meets (απεικόνιση του ανενεργού πλεόν site από το Internet Archive) φροντίζει να τηρεί και τους περιβαλλοντικούς κανόνες λειτουργίας, καθώς με κάθε αποστολή ο καταναλωτής παραλαμβάνει και ειδικό πακέτο στο οποίο πρέπει να συλλέξει τα οστά, τα οποία και θα επιστρέψει στην εταιρεία ώστε να διατεθούν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Σύμφωνα με την εταιρεία το κρέας προέρχεται από ανθρώπους ηλικίας κάτω των 40 ετών με λευκό ιστορικό ασθενειών, και το προμηθεύεται από "εταιρείες διαχείρισης πτωμάτων", όπως τις ονομάζει, από ολόκληρο τον κόσμο.

Αυτή η απίθανη ιστορία έχει κάνει το γύρο του κόσμου και έχει προσελκύσει στο site της εταιρείας κάποια εκατομμύρια επισκεπτών. Εκεί μπορεί να βρεί κανένας μέχρι και συνταγές μαγειρικής. Βέβαια, όπως ήταν φυσικό κίνησε και το ενδιαφέρον των αρχών οι οποίες έσπευσαν να εξετάσουν το θέμα.
Το αποτέλεσμα ήταν αρκετά καθησυχαστικό κατά μία έννοια. Το site πέραν του ανθρώπινου κρέατος, πουλά και μπλουζάκια, καπέλα και άλλα μικροπράγματα, από τα οποία όπως φαίνεται έχει σημαντικά έσοδα, χάρις στο ενδιαφέρον που προσέλκυσε.

Όμως σε καμία περίπτωση δεν πουλά ανθρώπινο κρέας. Η όλη ιστορία είναι μια έξυπνη, αν και μάλλον εξεζητημένη επιχειρηματική ιδέα ενός νεαρού, 21 ετών, σχεδιαστή γραφικών από το Los Angeles.

Ουσιαστικά χρησιμοποίησε το θόρυβο γύρω από το απίστευτο γεγονός της πώλησης ανθρώπινου κρέατος για να προσελκύσει επισκέπτες στο site.

Όπως ο ίδιος κατέθεσε στις αρχές, σκοπός του ήταν να δημιουργήσει ενδιαφέρον και να τραβήξει κόσμο στο site, ώστε στη συνέχεια να μπορέσει να διαθέσει τα άλλα προϊόντα (μπλουζάκια κλπ).

Είναι αξιοσημείωτο ότι το εν λόγω site είναι αρκετά καλό από τεχνικής πλευράς και άψογο από πλευράς παρουσίασης της εταιρείας, των προϊόντων και των υπηρεσιών της αν και φυσικά, άκρως αντιαισθητικό και απωθητικό σε ότι αφορά την ουσία του περιεχομένου.

Σίγουρα η εμπορία και κατανάλωση ανθρώπινου κρέατος είναι παράνομη στις περισσότερες χώρες του κόσμου, και διερευνάται κατά πόσο το περιεχόμενο του site συνιστά "παρότρυνση σε εκτέλεση παράνομων πράξεων". Σίγουρα όμως θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να ακολουθηθεί από τις αρχές η ροή των γεγονότων και να εντοπισθούν οι όποιοι επίδοξοι πελάτες έδωσαν "παραγγελίες" στο site διότι εκεί μάλλον υπάρχουν σοβαρότατα ποινικά αδικήματα.

Μάλλον πρόκειται για μια ακόμα χαρακτηριστική περίπτωση του ότι στο διαδίκτυο, περισσότερο απ΄ ότι στην καθημερινή ζωή, "είσαι ότι δηλώσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου