Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝΕ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΟΙ.....ΕΛΛΗΝΕΣ !!! σε λίγες μέρες σκάει το πρώτο !!!


Στο σκαμνί 13 γερμανοί δημοσιογράφοι του Focus για το... αισχρό εξώφυλο με την Αφροδίτη !

Η υπόθεση αφορά δημοσιεύματα, καθώς και το γνωστό εξώφυλλο του περιοδικού, στο τεύχος της 22.2.2010. H δικαστική μάχη θα δοθεί στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, στο ΙΑ Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

'Oπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο...
«εμφάνιζε φωτογραφία του αρχαιοελληνικού αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου να φέρει παραμορφωμένη, ήτοι ρυπαρή και σκισμένη τη σημαία του ελληνικού κράτους και να καλύπτεται με αυτήν το σώμα του αγάλματος από τη μέση και κάτω, αλλοιώνοντας έτσι το νόημα της σημαίας, ως συμβόλου του κράτους».

Παράλληλα, στο ίδιο εξώφυλλο του περιοδικού, που κυκλοφόρησε εκτός από την Ελλάδα και τη Γερμανία και σε άλλες χώρες, το άγαλμα της Αφροδίτης εμφανιζόταν «να έχει υψωμένο το μεσαίο δάκτυλο του δεξιού χεριού, χειρονομία η οποία σε συνδυασμό με τη φράση ''Απατεώνες στην ευρω-οικογένεια'', προσβάλλει την τιμή των Ελλήνων»...

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη έπειτα από μήνυση που υπέβαλε στο «Focus» ομάδα δικηγόρων, με επικεφαλής τον κ. Θεόδωρο Φραγκάκη και τους Αικατερίνη Φραγκάκη, Αικατερίνη Πουλάκη, Βασιλική Μπακάλη, Σταύρο Ανδρουτσόπουλο και Χρήστο Χρυσανθακόπουλο.

Καταπέλτης είναι το κατηγορητήριο για τους 13 από τη συντακτική ομάδα του περιοδικού, που αφορά σειρά άρθρων για τους σημερινούς Ελληνες, που μεταξύ άλλων χαρακτηρίζονται ως «άσωτος λαουτζίκος καλλιτεχνών», «εκφυλισμένο γένος, ότι δεν πρέπει να έχουν καμία απολύτως συγγένεια με τους προγόνους τους».

«Ολα τα παραπάνω γεγονότα, αναφέρεται, ήταν εν γνώσει τους ψευδή και μπορούσαν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των εγκαλούντων, οι οποίοι ανέγνωσαν τα επίδικα άρθρα του περιοδικού FOCUS, αφού αυτά (έντυπα και ηλεκτρονικά) αναφέρονταν στους Ελληνες πολίτες, μεταξύ δε αυτών και στους εγκαλούντες, παρουσιάζοντάς τους ως μη αντάξιους απογόνους των αρχαίων Ελλήνων, ως απολίτιστους και αγράμματους και ανθρώπους οι οποίοι ζουν με δανεικά χρήματα σε βάρος των ευρωπαϊκών οικονομιών».

Ακόμη σκληρότερο είναι το κατηγορητήριο σε σχέση με το αδίκημα της προσβολής συμβόλων, καθώς αναφέρει μεταξύ άλλων για τον Γερμανό διευθυντή έκδοσης και αρχισυντάκτη του περιοδικού ότι: «με πρόθεση, για να εκδηλώσει περιφρόνηση, παραμόρφωσε την επίσημη σημαία του κράτους και πιο συγκεκριμένα, δημοσίευσε στο εξώφυλλο φωτογραφία, που απεικόνιζε το αρχαιοελληνικό άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου να φέρει παραμορφωμένη και σκισμένη τη σημαία αλλοιώνοντας έτσι το νόημα της σημαίας ως συμβόλου του κράτους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου