Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!!!


ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΕΜΕΙΣ!


Αν κάποιος σας πει ότι εσείς ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σας χρωστάει λεφτά και μάλιστα ένα πολύ μεγάλο ποσό ποιό θα είναι το πιο λογικό πράγμα που θα ρωτήσετε; 
Φυσικά πώς δημιουργήθηκε αυτό το χρέος!
Στην Ελλάδα όμως του σήμερα έχουμε χάσει κάθε ίχνος λογικής καθώς η σκέψη μας ελέγχεται, αφού ελέγχονται και....
όλα τα ερεθίσματα που δέχεται το μυαλό μας για να σκέφτεται μόνο ότι συμφέρει.

Μας λένε για εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία χρωστάει η χώρα. 
Γι’αυτά μας έβαλαν στο Μνημόνιο, γι’ αυτά έκοψαν μισθούς, γι’ αυτά υποθηκεύουν το μέλλον το δικό μας και της χώρας ολόκληρης. 
Από την άλλη μας λένε για σκάνδαλα Βατοπέδι, Ζήμενς, υποβρύχια
Ένας χορός δισεκατομμυρίων ευρώ στις πλάτες των πληρωτών κορόιδων πολιτών.

   Μα καλά κανείς μεγαλοφωστήρας της ενημέρωσης δεν έκανε τον συνειρμό ότι όλα αυτά τα σκάνδαλα μπορεί και να προκάλεσαν αυτό το χρέος;
   Αν όχι όλο ίσως ένα μεγάλο μέρος. 
   Ίσως και καθόλου αλλά δεν αξίζει να διερευνηθεί; 
   Εδώ σε μια ταβερνούλα πας να φας και όταν σου φέρνουν τον λογαριασμό κοιτάς αν όντως χρέωσαν ό,τι παρήγγειλες. 
   Γιατί λοιπόν να είναι θέμα απαγορευμένο, θέμα ταμπού το να ελέγξουμε ξεκάθαρα και ανοιχτά σε ποιους χρωστάμε και τί; Και αν αποδειχθεί ότι ένα μέρος του χρέους είναι προϊόν διαφθοράς γιατί να το επωμισθεί ο λαός που στο κάτω κάτω της γραφής δεν κέρδισε τίποτα και όλα παίχτηκαν στην πλάτη του;

   Για όσους είδαμε το ντοκυμαντέρ Deptocracy/Χρεοκρατία (το οποίο είναι εξαιρετικό και κατατοπιστικότατο και αξίζει να το δουν όλοι) και δεν έχουμε εντρυφήσει στα οικονομικά προγράμματα των κρατών, έγινε σαφές ότι δεν είναι πρωτόγνωρο μια χώρα να αποκτά ένα χρέος δυσβάστακτο που αποδείχτηκε επαχθές και δεν αποπληρώθηκε.

Πριν το ντοκιμαντέρ όμως πολλοί επιφανείς ειδικότεροι ημών, όπως ο οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας, η βουλευτής Σοφία Σακοράφα και πολλοί άλλοι καθηγητές και γνώστες αυτών των θεμάτων, 
ζήτησαν Έλεγχο του Χρέους από μια ειδική επιτροπή, όπως έχει γίνει πχ στην περίπτωση του Ισημερινού που δεν διαφέρει και πολύ απ’την δική μας.

Ο λαός έχει δικαίωμα να γνωρίζει, να αποφασίζει για το μέλλον του. Φυσικά και δεν περιμένουμε από την παρούσα πολιτική κατάσταση να σεβαστεί τον λαό αφού στην Ελλάδα δεν έχουμε δημοκρατία σήμερα. Πρέπει όμως να απαιτήσουμε αυτό που μας ανήκει και να μην μεμψιμοιρούμε κάθε φορά λέγοντας ότι τίποτα δεν θα αλλάξει. Αυτή η λογική είναι η χαρά του συστήματος γιατί έτσι δεν πέφτει ποτέ.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάρουν ξεκάθαρη θέση σε αυτό το ζήτημα της δημιουργίας Επιτροπής Ελέγχου του ελληνικού Χρέους. Όποιος δεν θέλει να είναι ξεκάθαρα όλα στα μάτια του λαού δεν έχει θέση στην πολιτική ζωή.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!!!

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΥΓ: Αυτήν την στιγμή “ τρέχει” μια διαδικτυακή προσπάθεια να συγκεντρωθούν ηλεκτρονικά υπογραφές για την δημιουργία επιτροπής Ελέγχου του χρέους (μπορείτε να την βρείτε εδώ) και ήδη πάνω από 16000 άτομα το έχουν στηρίξει.

αἰέν ἀριστεύειν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου