Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ ΒΟΤΑΝΩΝ ΑΠΟ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ?????????...ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ ????? ....ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ




Η Ευρωπαϊκή Ένωση με νόμο που θα τεθεί σε ισχύ από τις 30 Απριλίου 2011 θα απαγορεύει τη χρήση φυτικών φαρμάκων αλλά και φυτών που χρησιμοποιούνται από την κινέζικη ιατρική και από την Αγιουβέρδα. 
Η θεραπεία θα γίνεται μόνο μέσω χημικών φαρμάκων. 
Ο λόγος που θα απαγορευθούν είναι για να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρίες, στερώντας από τους ασθενείς να επιλέξουν οι ίδιοι τον τρόπο θεραπείας τους. 

Αυτό είναι το νέο THMPD (Traditional Herbal Medicinal Products Directive) που θα τεθεί σε λειτουργία από....τις 30 Απριλίου του 2011.

Μετά από οδηγία της Ε.Ε. το Γερμανικό Κοινοβούλιο πρέπει να εισάγει στο νομικό καθεστώς της χώρας την απαγόρευση της απλής πώλησης των βοτάνων μετά την 1η Απριλίου 2011. 
Η οδηγία, που είναι προς όλες τις χώρες από 20.09.2010, απαιτεί τα φυσικά αυτά προϊόντα να χαρακτηρισθούν σαν ιατροφαρμακευτικά προϊόντα και στη συνέχεια να παίρνουν άδεια για διάθεση σαν τέτοια.
Αυτό σημαίνει ότι σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες θα απαγορεύεται πια να διαθέτει κανείς τα βότανα ή τα φυτά του, που έχουν κάποια φυσική φαρμακευτική ιδιότητα, χωρίς αντίστοιχη άδεια. 
Αφορά βέβαια και τα τροπικά βότανα που μέχρι τώρα εισάγονταν απλά σαν προϊόντα διατροφής. 
Παράδειγμα το δικό μας τσάι του βουνού, που είναι γνωστό ότι κάνει καλό στο κρυολόγημα, για να το διαθέσει κανείς για αφέψημα (διατροφή) θα πρέπει να πάρει άδεια σαν φάρμακο πρώτα. 
Ποιος όμως και πως θα το κάνει αυτό; 
Προφανώς οι φαρμακοβιομηχανίες και όχι ο απλός συλλέκτης που πάει στο βουνό για να το μαζέψει.
Το βλέπουμε λοιπόν και αυτό: προϊόντα της φύσης, που μέχρι τώρα τους αποδιδόταν μια ιαματική δράση στον ανθρώπινο οργανισμό, δεν θα χαρακτηρίζονται πια σαν διατροφικά, αλλά σαν φάρμακα. 
Μόνο όποιος μπορεί να εξασφαλίσει πατέντα για αυτά και στη συνέχεια προστατευόμενη εμπορική ονομασία, θα μπορεί να τα διαθέσει στην αγορά, προς μεγάλη ευχαρίστηση της φαρμακοβιομηχανίας.

Στη Γερμανία λοιπόν Κίνηση Πολιτών μαζεύει υπογραφές για να τις μεταβιβάσει στο κοινοβούλιο, ώστε να μην ενσωματώσει την οδηγία στο δίκαιό της. Στην Ελλάδα πιθανά να έχει ήδη ενσωματωθεί ή να πρόκειται να ενσωματωθεί στο δίκαιο, χωρίς κανείς να το πάρει είδηση. Είναι συνηθισμένη αυτή η πρακτική των κυβερνήσεων.

Η ενεργή οργάνωση «Συμμαχία για την Φυσική Υγεία» (Alliance for Natural Health [ANH]) η οποία υποστηρίζεται από τον οργανισμό The European Benefyt Foundation (EBF) έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 90.000 λίρες με σκοπό να φέρει την υπόθεση στη δικαιοσύνη. 
Ο σκοπός είναι να καταδικαστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για πολιτιστική διάκριση και έλλειψη διαφάνειας η οποία συνδυάζεται με περιορισμό της ελευθερίας του ατόμου.
Υπογράψτε την αίτηση και διαδώστε το όπου μπορείτε έτσι ώστε όλοι μαζί να οδηγήσουμε την υπόθεση στο δικαστήριο.

http://www.savenaturalhealth.eu/

Θα χρειαστεί ένας τεράστιος αριθμός υπογραφών για να μπορέσει η υπόθεση να φτάσει στη δικαιοσύνη.
Ο πληθυσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέρχεται σε κάτι παραπάνω από 500.000.000 κατοίκους και έτσι εάν εφαρμοστεί το προτεινόμενο σύστημα είναι εύκολο να συγκεντρωθούν οι απαραίτητες υπογραφές. 
Αρκεί ο κόσμος να μάθει τι συμβαίνει και ότι υπάρχει μια απλή αίτηση η οποία κάτω από τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις, μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

Δεν φτάνει να υπογράψετε εσείς ! Πρεπει να κάνουν το ίδιο η οικογενειά σας, οι φίλοι και οι γνωστοί σας σε όλη την Ευρώπη (εάν έχετε)! Υποστηρίξτε την προσπάθεια ψηφίζοντας την αίτηση ενάντια στην νέα ευρωπαϊκή οδηγία και ενισχύστε την προστασία της φυσικής υγείας στην Ευρώπη.

Αίτηση:

Σταματήστε την Κατευθυντήρια Οδηγία για τα Παραδοσιακά Φαρμακευτικά Προϊόντα Φυτικής Προέλευσης

Απευθυνόμαστε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπως σταματήσει την Κατευθυντήρια Οδηγία για τα Παραδοσιακά Φαρμακευτικά Προϊόντα Φυτικής Προέλευσης (ΚΟΠΦΠΦΠ), 
Κατευθυντήρια Οδηγία 2004/24/ΕC, η οποία πρόκειται να καταργήσει την πρόσβαση στην τεράστια πλειοψηφία των φαρμάκων φυτικής προέλευσης από την 1η Απριλίου του 2011.

Η ΚΟΠΦΠΦΠ περιορίζει τα δικαιώματα του κάθε Ευρωπαίου πολίτη στην αυτοδιάθεση όσον αφορά την διαχείρηση της υγείας του. 
Πηγαίνει πολύ πέρα από λογικούς ελέγχους πάνω σε επικίνδυνα προϊόντα και εισέρχεται στην σφαίρα του καταναγκασμού περιορίζοντας τις επιλογές για την αντιμετώπιση θεμάτων υγείας.

Η πρόσβαση του κοινού σε φυτικά προϊόντα που παραδοσιακά βρίσκονται στην ελεύθερη διάθεση όλων πρέπει να συνεχιστεί αδιάκοπα.

(Παρακαλώ έχετε υπόψιν ότι η ΕΕ απαιτεί έγκυρες διευθύνσεις και ημερομηνίες γεννήσεως. 
Εάν δεν συμπεριληφθεί η διεύθυνση ή η ημερομηνία γεννήσεως σας, η υπογραφή σας μπορεί να μην υπολογιστεί. 
Όλες οι πληροφορίες θα παραμείνουν εμπιστευτικές. 
Οι διευθύνσεις και οι ημερομηνίες γεννήσεως δεν είναι ορατές στο κοινό και μπορείτε επίσης να επιλέξετε να διατηρήσετε την ανωνυμία σας.)

Υπογράψτε την αίτηση εδώ

http://www.gopetition.com/petition/39757/sign.html

Στην Γαλλία ήδη έχουν υπογράψει περισσότεροι από 110.000 μέσα σε μία εβδομάδα. Μπορείτε να υπογράψετε και στις δύο αιτήσεις εάν θέλετε
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου