Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Γενοκτονία Ελλήνων του Πόντου !    Μετά την επικράτηση του Κεμάλ, για να λύσουν το εθνικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε η Οθωμανική αυτοκρατορία, οι Τούρκοι εθνικιστές επιχείρησαν τη φυσική εξαφάνιση των γηγενών εθνοτήτων. Κάτι τέτοιο είχε ως αποτέλεσμα την οδυνηρή γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Το τέλος του Πόντου πλησίαζε με γοργούς ρυθμούς.

Στις 19 Μαΐου του 1919 αποβιβάζεται ο…..
Μουσταφά Κεμάλ στη Σαμψούντα και σηματοδοτεί τη δεύτερη και σκληρότερη φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας. Με την αρωγή της μυστικής οργάνωσης που είχε συγκροτήσει για αυτό το σκοπό, Mutafai Milliye, κατάφερε να κηρύξει το μίσος κατά των Ελλήνων και να ολοκληρώσει το μοχθηρό σχέδιο εξόντωσης του Ελληνικού στοιχείου από τη Μικρά Ασία.
Με την κρατική τρομοκρατία, τις εξορίες, τις κρεμάλες, τους βιασμούς, τις πυρπολήσεις χωριών, τις στυγνές μαζικές δολοφονίες και τα εργατικά τάγματα, προσπάθησαν εκτοπίσουν και τους τελευταίους πυρήνες Ελληνικού Ποντιακού στοιχείου που είχαν παραμείνει στον τόπο που γεννήθηκαν. Τελικά όμως όλα τα παραπάνω ανάγκασαν τους Έλληνες του Πόντου να ανέβουν στα βουνά και να οργανώσουν τα ηρωικά Ποντιακά αντάρτικα για να προστατέψουν τον άμαχο πληθυσμό.
Είναι γεγονός πως τα θύματα της Γενοκτονίας θα ήταν πολύ περισσότερο αν ο γενναίος Ποντιακός λαός δεν έκανε το αντάρτικο. Κάτι που έχει αποσιωπηθεί πλήρως και τεχνηέντως αποκρύπτεται από κάθε βιβλίο.
Δεν πρέπει ποτέ να λησμονηθεί η θυσία χιλιάδων Ελλήνων που ξεψύχησαν υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα τους να μένουν στις προαιώνιες εστίες του ελληνισμού, ελεύθεροι και αξιοπρεπείς. Θα είναι πάντοτε στο μυαλό και στην καρδιά όλων μας».


«Εμείς ‘Ελλενες είμεστεν. Έναν αίμαν είμεστεν με τ’ εσάς. Τερέστεν πως ομοιάζνε τα κατσία μουν»*
Σήμερα τιμούμε την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
Σήμερα τιμούμε τη μνήμη 353.000 Ελλήνων του Πόντου, που σφαγιάστηκαν μεθοδικά από τις δυνάμεις των Νεότουρκων και…
του Κεμάλ Πασά.
Σήμερα τιμούμε το κουράγιο και τη δύναμη των 200.000 Ελλήνων του Πόντου που κατάφεραν να επιζήσουν, να διαφυλάξουν και να μεταδώσουν μέσα στους μπόγους της προσφυγιάς την ιστορία 30 αιώνων.
Εμείς οι Έλληνες δεν πρέπει να ξεχνάμε. Όποιο έθνος ξεχνά την ιστορία του, είναι καταδικασμένο να χαθεί στη λήθη.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορία μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιοι ήμασταν και ποιοι ήμαστε. Και κυρίως να μη λησμονούμε ποιοι είναι οι εχθροί μας. Ποιοι μας απειλούσαν και μας απειλούν.
Εμείς οι Έλληνες, χιλιάδες χρόνια τώρα περάσαμε «δια πυρός και σιδήρου». Το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε και τώρα. Και με όποιο τίμημα θα βγούμε πάλι νικητές.
* «Και εμείς Έλληνες είμαστε. Ένα αίμα είμαστε με σας. Κοιτάξτε πως μοιάζουν τα πρόσωπά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου