Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Αποφασίζουν για το κέντρο, χωρίς να ξέρουν τι γίνεται εκεί !




Με τη συμμετοχή των του περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Σγουρού και του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη θα συνεδριάσει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, με την κυβέρνηση να αγωνιά για την πορεία των δύο πολιτών που έχουν τραυματιστεί σοβαρά από την 

αστυνομική βία στις διαδηλώσεις της Τετάρτης και από την επίθεση των κουκουλοφόρων στο Αστυνομικό Τμήμα των Εξαρχείων το Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες……
θα παρουσιαστεί ένα  συνολικό σχέδιο από πλευράς της  κυβέρνησης για την αντιμετώπιση τόσο του μεταναστευτικού προβλήματος, όσο και της

εγκληματικότητας. Πριν από δύο εβδομάδες ο πρωθυπουργός είχε καλέσει σύσκεψη στο γραφείο του στη Βουλή με αντικείμενο το θέμα αυτό και με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών.

Μετά  τα τελευταία γεγονότα, αλλά και ύστερα από δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιούνται συνεχώς στον Τύπο η κυβέρνηση έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως η αστυνομία πρέπει να δράσει αποφασιστικά. Το μεγάλο στοίχημα αποτελεί η ασφάλεια των κατοίκων του κέντρου, πέρα από οποιαδήποτε παράλληλη δράση που θα πραγματοποιηθεί.

Οι δημοσκοπήσεις  έχουν μπει στο μικροσκόπιο της  κυβέρνησης και προκύπτει πως η ελλιπής αστυνόμευση από τη μια, αλλά και τα φαινόμενα αστυνομικής βίας από την άλλη βρίσκονται στο επίκεντρο της αγανάκτησης των κατοίκων του ιστορικού κέντρου.

Έτσι  ο Χρήστος Παπουτσής σήμερα θα πάρει το λόγο και αναμένεται να ανακοινώσει σχετικές πρωτοβουλίες. Από εκεί και μετά οι Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, η Τίνα Μπιρμπίλη και ο Ανδρέας Λοβέρδος θα μιλήσουν για θέματα των αρμοδιοτήτων τους.

Το σχέδιο θα περιλαμβάνει έργα για την ενοποίηση  των αρχαιολογικών χώρων, απομάκρυνση μεταναστών από κτίρια που έχουν καταληφθεί, πρόγραμμα εγκατάστασης εγκαταλελειμμένων κτιρίων, τα οποία ξεπερνούν τα 500, περαιτέρω αξιοποίηση δημοτικής αστυνομίας, κίνητρα σε νέα ζευγάρια να επιστρέψουν στο κέντρο, κίνητρα σε νέους επιχειρηματίες, αναμόρφωση της πλατείας Θεάτρου, μετακίνηση δημοτικών συσσιτίων και απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων.

Τέλος η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου θα επαναφέρει την πρότασή της, την  οποία είχε συντάξει το 2007 υπό τον  τίτλο «η ζωή ξανά στο κέντρο» και στην οποία περιλαμβανόταν ανάμεσα στα άλλα η πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου, το «πράσινο» σχολείο, η «πράσινη» στέγη, ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας του ΟΚΑΝΑ κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου