Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ !!!!!!
Αίσθηση κι ερωτηματικά έχει προκαλέσει η είδηση ότι ήδη στις ΗΠΑ έχει απαγορευτεί δια νόμου στους πολίτες να φυτεύουν μόνοι τους τα κηπευτικά τους σε κήπους η κτήματα.
Ακόμα όμως μεγαλύτερη αίσθηση προκαλεί το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο και στη χώρα μας.
Όσο κι αν αυτό ακούγεται αστείο κυοφορείται κι...
 έρχεται οσονούπω.
Αυτό αποκάλυψε ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Κυριάκος Βελόπουλος στη βουλή, κάνοντας επερώτηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αν αυτά θα ισχύσουν και στη χώρα μας.

Ο κύριος Βελόπουλος προχώρησε στην κίνηση αυτή αφού το υπουργείο κατέθεσε προς ψήφιση σχέδιο νόμου για καταχώρηση όλων των εμπορικών γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων, με ονομασία (Ενιαίο Μητρώο Έμπορων Αγροτικών Προϊόντων).
Αν αναρωτιέστε για ποιον λόγο το υπουργείο θέλει να στερήσει από τους πολίτες να φυτεύουν τα δικά τους κηπευτικά θα σας πω ότι αυτός είναι εξωφρενικός.
Λένε με λίγα λόγια ότι τα δικά μας κηπευτικά, αυτά που φτιάχνουμε οι ίδιοι στους κήπους των σπιτιών μας δηλαδή, μπορεί να κρύβουν κινδύνους για την υγεία μας ενώ τα αγοραστά θα έχουν περάσει από επεξεργασία και θα είναι πιο υγιεινά.Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τις αντιδράσεις στην Αμερική που προκαλεί η απόφαση αυτή…

Ως μελισσοκόμος ωστόσο αναρωτιέμαι αν το ίδιο θα ισχύσει και για τους ερασιτέχνες μελισσοκόμους που έχουν 2-3 μελισσάκια για το μέλι του σπιτιού τους.
Με βάση τα όσα διαβάζω λοιπόν καταλήγω ότι πολύ πιθανόν θα ισχύσει και για αυτούς η απαγόρευση.
Δηλαδή θα απαγορεύεται με νόμο να έχουμε τον δικό μας κήπο, τις δικές μας κότες, τα δικά μας μελίσσια η τα δικά μας ζώα για τις ανάγκες του σπιτιού μας.

Αυτό που έχουμε να πούμε προς το Υπουργείο είναι να μην κάνει καθόλου σχέδια για τέτοια πράγματα γιατί εδώ είναι Ελλάδα.
Με πολλά μας έχετε φορτώσει κύριοι της κυβέρνησης, και καλά θα κάνετε να μην παίζετε άλλο με την υπομονή μας…
Αν έχετε αντίρρηση κοιτάξτε νοτιοανατολικά προς την Αίγυπτο και θα καταλάβετε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου