Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ...ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ .......ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ...ΤΑ ΠΟΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ..... ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΑΤΡΕΥΟΥΝ ,,,,,ΚΑΙ ΘΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ !!!!!!!


                                     


    Οι αλλαγές δεν σχεδιάζονται για να βελτιώσουν παθογένειες.
    Σχεδιάζονται για να τις εκμεταλλευτούν για να κάνουν τη χώρα μία    
    απέραντη κορπορατική φάμπρικα ξένων συμφερόντων. 

Θα απαγορευθεί η κυκλοφορία θεραπευτικών βοτάνων από 1. 04. 2011

    Ενδιαφέρον της ιδιωτικών συμφερόντων ισραηλινής αλυσίδας φαρμακείων Super Pharm για είσοδο στην ελληνική αγορά φαρμάκου επιβεβαιώνει επίσημο ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Εξωτερικών, γεγονός που έχει φέρει αναστάτωση στους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας, ιδίως στην τρέχουσα συγκυρία απελευθέρωσης του επαγγέλματος του φαρμακοποιού.
   Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα της......Διεύθυνσης Οικονομικών Σχέσεων με χώρες της Β. Αφρικής, της Μ. Ανατολής και του Κόλπου του υπουργείου Εξωτερικών, 
το οποίο φέρει ημερομηνία του Φεβρουαρίου του 2010 
και ασχολείται με τις διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ, μεταξύ άλλων αναφέρεται,
πως "τα πολυφαρμακεία SUPER PHARM σχεδιάζουν, σε πρώτη φάση, την ίδρυση καταστημάτων λιανικής πώλησης στην Αθήνα".

    Το γεγονός ότι
η συγκεκριμένη πληροφορία περιλαμβάνεται σε έγγραφο που συντάχτηκε έναν χρόνο πριν από την επικείμενη απελευθέρωση του επαγγέλματος έχει δημιουργήσει την έντονη αντίδραση των φαρμακοποιών, οι οποίοι φέρονται να έχουν ζητήσει εξηγήσεις από τους αρμόδιους φορείς.
    To euro2day επικοινώνησε με τα κεντρικά της Super Pharm στο Ισραήλ και το αρμόδιο τμήμα επικοινωνίας της εταιρίας προκειμένου να διασταυρώσει την ύπαρξη ενδιαφέροντος, ωστόσο, προς το παρόν, δεν έχει λάβει επίσημη απάντηση.
    Παρ' όλα αυτά,
ο CEO της επιχείρησης, κ. Lior Reitblatt, σε συνέντευξή του στο ισραηλινό site Globe, εκφράζει την πρόθεσή της
 να επεκταθεί σε όποια αγορά δεν έχει περιορισμούς ιδιοκτησίας.
    Στην ίδια συνέντευξη αναφέρει ακόμα ότι η Super Pharm έχει εξετάσει τη
δυνατότητα εισόδου της στην Τουρκία, στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ωστόσο συνάντησε εμπόδια από το ισχύον νομοθετικό καθεστώς για το ιδιοκτησιακό. 

    Συμπληρώνει επιπλέον πως το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη θέτει περιορισμούς στην ίδρυση φαρμακείων, όμως η Super Pharm εκμεταλλεύτηκε την αλλαγή του νόμου στην Πολωνία, όπου και εισήλθε το 2000.
    Έτσι, η εταιρία, πέραν της ηγετικής θέσης της στην ισραηλινή αγορά, διαθέτει αναπτυσσόμενη διεθνή δραστηριότητα στην Πολωνία αλλά και στην Κίνα, όπου έχει μεγαλόπνοο σχέδιο ανάπτυξης της αλυσίδας.
    Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία, το 2010, η εταιρία παρουσίασε κύκλο εργασιών της τάξης του 1 δισ. δολαρίων από το δίκτυο των 160 καταστημάτων στο Ισραήλ και 200 εκατ. ευρώ από το δίκτυό της στην Πολωνία και στην Κίνα. 
    Στην Πολωνία διαθέτει 26 καταστήματα-φαρμακεία και πέρυσι είχε τζίρο της τάξης των 160 εκατ. δολαρίων, ενώ στην Κίνα ελέγχει πλέον 90 σημεία.
Πέννυ Κούτρα
     Θα απαγορευθεί η κυκλοφορία θεραπευτικών βοτάνων, συμπληρωμάτων διατροφής και βιολογικών προϊόντων !
     Εξαιτίας μιας Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από 1. 04. 2011 απαγορεύεται η εμπορευματοποίηση των περισσοτέρων βοτάνων και πολλών Παραδοσιακών Φαρμακευτικών Προϊόντων Φυτικής Προέλευσης. 
     Αν αυτή η οδηγία δεν μπλοκαριστεί, σειρά έχουν τα βιολογικά προϊόντα και κατ’ επέκταση οι βιολογικές καλλιέργειες. 
     Αυτή η Οδηγία ανήκει στον περίφημο Codex Alimentarius για τον οποίο μάλλον ακούσατε να γίνεται κουβέντα τώρα τελευταία και του οποίου η εφαρμογή αρχίζει σταδιακά από 1.04.2011 με την απαγόρευση βοτάνων και συμπληρωμάτων διατροφής.


ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

Για όσους θεωρούν οτι οι παρανομες πρακτικές είναι χαρακτηριστικό μόνο των μικρών φαρμακείων είναι γελασμένοι.
Μαλιστα αυτές οργανωνονται από τις μεγάλες αλυσίδες και σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα.
Η γνωστη αλυσίδα στην ....Αμερικη CVS είναι αυτή την στιγμή υπό ομοσπονδιακό έλεγχο.
  Πιο συγκεκριμένα η απάτη στηθηκε οργανωμένα μέσα από μια εξαγορά από την αλυσιδα φαρμακείων ενός φορέα που διαπραγματεύεται τις τιμές φαρμάκων για τα ταμεία.
  Με τον τρόπο αυτό η αλυσίδα εφάρμοσε τις παρακάτω παράνομες τακτικες:

1.Κατεύθυνε πελάτες των ταμείων εκβιαστικά στα φαρμακεία της αλυσίδας.

2.Άλλαζε τις αγωγές των ασφαλισμένων σε αγωγές που αποφέρουν μεγαλύτερο κέρδος για την εταιρία. (Λογικό αφού διαπραγματεύονταν τιμές φαρμάκων να απαγορεύουν στους γιατρούς του ταμείου να συνταγογραφούν άλλες δραστικές απο αυτές που θα υπαγορεύουν αυτοί)

3.Χρησιμοποιούσε τα προσωπικά δεδομένα των πελατών για να αυξήσει τις πωλήσεις ΜΥΣΥΦΑ και συνταγογραφούμενων φαρμάκων .

Αυτη την στιγμή η πρακτικη αυτη της εταιρίας ελέγχεται από την ομοσπονδιακή επιτροπή ανταγωνισμού των ΗΠΑ.Δε γράφουμε το άρθρο για να θριαμβολογήσουμε κατά των αλυσίδων.Απλά και μόνο για να εκφρασουμε τις φοβίες μας όταν η υγεία γίνεται αντικείμενο επιχειρηματικών στόχων για άυξηση κέρδους και πωλήσεων......

    Εβραϊκών συμφερόντων Αλυσίδα Φαρμακείων έχει συμφωνηθεί να προετοιμαστεί το έδαφος από την Κυβέρνηση Παπανδρέου για να εισέλθει στην Ελληνική Αγορά.
Όμως, υπάρχουν κάποια εμπόδια.
Το πρώτο είναι η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και Αποφάσεις Ανωτάτων Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων που απαγορεύουν την είσοδο ιδιωτών στην ιδιοκτησία και διαχείριση Φαρμακείων. Αυτό ισχύει παντού στην Ευρωζώνη και σχεδόν παντού στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Το δεύτερο είναι ότι το παράδειγμα των Αλυσίδων Φαρμακείων στις ΗΠΑ και στη Μεγάλη Βρεττανία έχει αποδειχθεί κάθε άλλο παρά ελκυστικό για μίμηση.
Ενδεικτικά, στις ΗΠΑ τα ίδια φάρμακα από τις Αλυσίδες πουλιούνται σε πολύ υψηλότερες τιμές από τον μέσο πανευρωπαϊκό όρο, ακόμα και από πλούσιες χώρες όπως π.χ. η Γερμανία και η Δανία, και
    Η τυποποιημένη μαζική κλοπή των Βρεττανικού Ασφαλιστικού Συστήματος από τις εκεί Αλυσίδες κάνει τις όποιες «λαμογιές» ελλήνων γιατρών και φαρμακοποιών να φαντάζουν μπροστά τους απλό χαρτζηλίκι.
    Πώς λοιπόν μπορεί να «πειστεί» η ελληνική κοινή γνώμη ώστε επιτρέψει να υλοποιηθεί η βούληση της Κυβέρνησης στο θέμα; Ειδικά τη στιγμή που για το συγκεκριμένο, αν αποτολμηθεί, θα μιλάμε για Νομοθετικό Πραξικόπημα-Σκάνδαλο Πανευρωπαϊκής Εμβέλειας;
    Δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια: Πρέπει οι φαρμακοποιοί να δαιμονοποιηθούν μεθοδικά και επίμονα (ΜΜΕ), και στη συνέχεια με πρόφαση το «κακό που προκαλούν τα κλειστά επαγγέλματα» και την ιδιαίτερη συγκυρία της χώρας, να παρθεί η «τολμηρή απόφαση» να γίνει η (προσυμφωνημένη) «τομή» που θα μας «σώσει από αυτούς τους κακούς».

Απλό και χιλιοπαιγμένο. Σχεδόν προκάτ.

   Τα πράγματα λοιπόν ποτέ δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνονται. Και αν δεν ξέρει κανείς το παρασκήνιο είναι πολύ εύκολο να εξαπατηθεί. 
   Γι΄ αυτό άλλωστε και λέγεται παρασκήνιο. Αν ήταν προσκήνιο και οι προθέσεις ήταν γνωστές, το κόλπο θα ναυαγούσε στη γέννησή του.
   Έχουν δίκιο λοιπόν που επαναστατούν οι φαρμακοποιοί. Και λίγα κάνουν.

Και θα έχουν δίκιο να φωνάζουν και όλοι οι πολίτες των οποίων η μοίρα ακολούθησε ή σχεδιάζεται να ακολουθήσει την ίδια προσυμφωνημένη πορεία.
   Οι αλλαγές δεν σχεδιάζονται για να βελτιώσουν παθογένειες.
    Σχεδιάζονται για να τις εκμεταλλευτούν για να κάνουν τη χώρα μία απέραντη κορπορατική φάμπρικα ξένων συμφερόντων. 

Φταίνε μετά όσοι μιλάνε για αμερικανοεβραϊκές συνομωσίες εναντίον της Ελλάδας με «Δούρειο Ίππο» τον Παπανδρέου και τη Κυβέρνησή του;

Τυχαίο; Ισως, αλλά...δεν νομίζω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου