Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΥ ΣΑΣ ....Κοι ΔΙΚΑΣΤΑΙ...??????



ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ??




ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ   10.03.2011

Διαβάσαμε λοιπόν ότι στους δρόμους θα δούμε και τους... δικαστές!

Με δελτίο τύπου που έδωσαν στις 4-3-2011, διαμαρτύρονται για τη συνεχώς επιχειρούμενη υποβάθμιση της Δικαιοσύνης από την Κυβέρνηση , η οποία συστηματικά αποπειράται την υπαλληλοποίησή τους και..... συνειδητά αγνοεί ότι :

1) ο θεσμικός ρόλος των τριών Λειτουργιών του Κράτους πρέπει να αντιμετωπίζεται ισότιμα και ισόρροπα
2) η συνταγματικά κατοχυρωμένη προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των Δικαστικών Λειτουργών πρέπει να εξασφαλίζεται από την Ελληνική Πολιτεία με τις αποφάσεις της σε όλα τα επίπεδα και
3) το πλαίσιο λειτουργίας των άμεσων οργάνων του Κράτους δεν μπορεί να είναι αντικείμενο περιστασιακών και εξωθεσμικών διαδικασιών ή διαβουλεύσεων
Με αιτήματα τους:

α) Την άμεση κατάργηση της αντισυνταγματικής διάταξης, με την οποία οι νεοεισερχόμενοι Δικαστικοί Λειτουργοί στον κλάδο, εντάσσονται στο ΙΚΑ.

β) Το σεβασμό της Συνταγματικής Επιταγής για ειδικό μισθολόγιο, για κατοχύρωση των συντάξεων και για ισοτιμία και ισοκυρία των τριών Λειτουργιών του Κράτους και
γ) Την άμεση πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων Δικαστικών Λειτουργών και Δικαστικών Υπαλλήλων.

Δεν λέμε καλό είναι που και οι δικαστές έστω και αργά κατάλαβαν ότι σήμερα παράνομα, αντισυνταγματικά και προδοτικά ανατρέπονται τα εργασιακά δικαιώματα όλων των Ελλήνων πολιτών, πλην των βουλευτών, και μέσα σε όλους τους πολίτες, τώρα φυσικά περιλαμβάνονται και οι δικαστές!!
Όμως αναρωτιόμαστε:
Α. Πώς είναι δυνατόν αυτοί σήμερα να απαιτούν την κατοχύρωση της συνταγματικής τους ανεξαρτησίας και μισθολογικής διαφοροποίησής τους, από τους υπόλοιπους κλάδους του δημοσίου, ενώ οι ίδιοι δυστυχώς καρφί δεν έδειξαν να τους καίγεται όσο καιρό καταλύονταν όλα τα συνταγματικά εργασιακά δικαιώματα του Ελληνικού Λαού?
Β. Ζητούν το σεβασμό των Συνταγματικών επιταγών για τους ίδιους, σήμερα που "πήρε φωτιά" και το δικό τους το σπίτι, ενώ όσο καιρό καιγόταν τα σπίτια των απλών πολιτών αυτού του Κράτους δεν τους είδαμε πουθενά να κινητοποιούνται και να γνωμοδοτούν ζητώντας την τήρηση του Συντάγματος και των Νόμων!!
Γ. Απαιτούν ανεξαρτησία, αυτοί που μέχρι σήμερα απέδειξαν ότι δεν τη δικαιούνται αυτή την ανεξαρτησία που αρμόζει στην τρίτη εξουσία του Κράτους!! 

Την παραχώρησαν εδώ και χρόνια στους εκάστοτε Κυβερνώντες, υποσκύπτοντας στις επιταγές τους και στα θελήματά τους, χωρίς αιδώ!! 

Δεν θέλουν υπαλληλοποίησή τους, λένε, τη στιγμή που οι ίδιοι μέχρι τώρα, εκτός ελαχίστων ίσως εξαιρέσεων, απέδειξαν ότι δεν ήταν παρά μόνο διεκπεραιωτές υπαλληλίσκοι και γραφειοκράτες των εκάστοτε Υπουργών και των Πρωθυπουργών!!

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ!!
ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΑΤΕ!!
ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΒΙΩΝΕΙ 
ΕΝΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ, 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ!!
ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΣΤΑΘΗΚΑΤΕ 
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΟΤΑΝ 
ΕΠΡΕΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΙΔΡΩΤΑ ΜΑΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου