Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ,ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ !!!


Γράψτε στην πρώτη σελίδα την αφιέρωση σας ή το μήνυμα σας και στείλτε το με ένα απλό γραμματόσημο (κόστος γραμματ. από 1,90 έως 2,12ευρώ)
στοιχεία παραλήπτη: Δημοτικό Σχολείο Καστελορίζου ΤΚ85111 (συμμετοχή στην εκστρατεία του www.24grammata.com).

γράφει ο Γιώργος Δαμιανός


Το Καστελόριζο είναι μακριά, γιατί ποτέ δε....

μάθαμε που, ακριβώς, βρίσκεται (απέχει πέντε ώρες, ακτοπλοϊκώς, από τη Ρόδο). Ήταν πάντα στο υποσυνείδητο του Έλληνα ως η δυσμενής μετάθεση, ή απειλή τιμωρίας για τον ατίθασο Δημόσιο Λειτουργό.
Και ξαφνικά... ξαφνικά μπήκε στη ζωή μας.
Αλλά όχι ως ευλογημένος ελληνικός τόπος που περιμένει τα παιδιά του για να τα ταΐσει και να τα ποτίσει από τη γη του.
Τώρα οι απανταχού ρήτορες και ρητορίσκοι μιλάνε για "λεκάνες Μεσογείου", για "κοιτάσματα", για "γεωπολιτική αξία", για "πλούτο", για "αρπαχτές" και για "κονόμα"
Τώρα κινδυνεύει, πραγματικά, το Καστελόριζο!!!
Αυτό φοβηθήκαμε και για αυτό στα www.24grammata.com, αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε, πριν από οποιαδήποτε ρητορεία, την ιστορία και τον πολιτισμό του πανέμορφου νησιού σε ένα μοναδικό αφιέρωμα 40 άρθρων σε 4 γλώσσες. Συγκεντρώσαμε, για πρώτη φορά, τον πολιτισμό αυτού του νησιού στις 4 πρώτες σελίδες τουwww.24grammata.com. Στο τέλος, όλο το υλικό του αφιερώματος θα κυκλοφορήσει με τη μορφή free e-book.
Διαβάστε ορισμένα από τα 40 άρθρα του αφιερώματος και μετά, αν το επιθυμείτε, δηλώστε το παρόν στην παρακάτω εκστρατεία του www.24grammata.com:
Από τη βιβλιοθήκη σας στο Καστελόριζο
Στείλτε ένα ΒΙΒΛΙΟ, ακόμα και απ΄ αυτά που έχετε ήδη διαβάσει, στο ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ.
Μαθαίνω για το Καστελόριζο. Δηλώνω παρών.
Ας γίνει το βιβλίο, που κιτρινίζει στη βιβλιοθήκη σας, η αόρατη κλωστή που θα σας δέσει για πάντα με το ωραιότερο νησί του Αιγαίου.
Ενεργοποιήστε την ευαισθησία των παιδιών σας.
Δώστε το πρότυπο ως γονείς και ως εκπαιδευτικοί.
Προωθήστε παντού αυτή την πρωτοβουλία σε συλλόγους, φίλους, επαφές μέσω mails
Στείλτε κάθε είδους βιβλίο (Παιδικό, Εκπαιδευτικό, Λογοτεχνικό, Ιστορικό, Επιστήμης). Τα βιβλία δεν απευθύνονται μόνο στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου αλλά σε όλους τους κατοίκους του νησιού (δεν είναι και πολλοί άλλωστε).
Τα www.24grammata.com ενήργησαν με την έγκριση του Δημάρχου Καστελορίζου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγίστης
ΥΓ: παραλίγο θα ξέχναγα την εβδομαδιαία ετυμολογική αναφορά. Η λέξη Καστελόριζο, λοιπόν, παράγεται από την Ιταλική φράση Castello Rosso (: κόκκινο κάστρο) από τα κοκκινωπά βράχια που περιβάλλουν το περίφημο κάστρο του νησιού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου