Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ......


Συνάδελφοι εργαζόμενοι στις εταιρίες των αυτοκινητοδρόμων. Οι ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» δεν βρίσκονται σε...
αντιπαράθεση μαζί σας. Δεν αντιστρατεύονται τα συμφέροντά σας. Στηρίζουν το δικαίωμα σας στη δουλειά. Οι σημερινοί μεγαλοεργολάβοι εκμεταλλεύονται την εργατική σας δύναμη και κερδίζουν, το ίδιο αισχρά όπως κερδίζουν από όλους μας, εκμεταλλευόμενοι με την κάλυψη της σημερινής κυβέρνησης το δημόσιο αγαθό της ελεύθερης μετακίνησης. Σήμερα σας υποχρεώνουν να αντιδράτε υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντά τους, αύριο με τα ηλεκτρονικά διόδια που σχεδιάζουν θα σας στείλουν στην ανεργία αφού θα μπορούν να συνεχίζουν την κερδοφορία τους χωρίς εσάς. Τα συμφέροντα σας είναι κοινά με τα δικά μας. Κοινά με την πλειοψηφία του συνόλου των εργαζομένων στη χώρα μας. Δεν είστε συνεταίροι τους. Είστε εργαζόμενοι που τους εκμεταλλεύεται σκληρά η ολιγαρχία του πλούτου.

Ο αγώνας μας είναι και δικός σας αγώνας.

Όλα αυτά τα χρόνια στους δρόμους και τους σταθμούς διοδίων ξέρουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία όσων εργάζονται σε αυτές τις εταιρίες είναι μαζί μας, στηρίζουν τον κοινό μας αγώνα. Σίγουρα έχουμε συναντηθεί κι έχουμε παλέψει μαζί στις απεργίες και τους αγώνες της σκληρά εργαζόμενης πλειοψηφίας στη χώρα μας. Οι ελάχιστες εξαιρέσεις εργαζομένων που δεν μπορούν να αντιληφθούν τα κοινά μας συμφέροντα τους θέτουν αυτόματα στην αντίπερα όχθη, όσο κι αν δεν το θέλουμε, και είμαστε υποχρεωμένοι να τους αντιμετωπίσουμε έτσι. Στην ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ υποχρεωθήκαμε να μηνύσουμε για παράνομη κατακράτηση τον προϊστάμενο του σταθμού Ελευσίνας και μια υπάλληλο που συντάχθηκαν με τα συμφέροντα της εταιρίας και δεν λειτούργησαν ούτε στα πλαίσια του νόμου. Αρνήθηκαν να εκδώσουν πιστωτικό σημείωμα που τους ζητήθηκε και μη αποδεχόμενοι το άνοιγμα της μπάρας, παρακράτησαν μέλη του κινήματος, καταπατώντας τους το αναφαίρετο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης. Την ίδια στάση θα τηρήσουμε απέναντι σε όσους αντιστρατεύονται τα συμφέροντα των συμπολιτών μας που απλά θέλουν να κυκλοφορούν ελεύθερα και ανεμπόδιστα στους χιλιοπληρωμένους από εμάς δημόσιους δρόμους, ανεξάρτητα από το πόσο αλληλέγγυοι είμαστε με τους σκληρά εργαζόμενους και εκμεταλλευόμενους από τις εταιρίες υπαλλήλους των διοδίων.

Οι στόχοι του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» δεν είναι διαπραγματεύσιμοι. Θα είναι διαρκείς και ανυποχώρητοι. Σας θέλουμε μαζί μας. Είμαστε μαζί σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου