Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ = ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ Κα ΝΤΑΛΑΡΑ ......ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!


Δεν έχει περάσει πολύς καιρός (Μάρτιος 2009) 
από τότε που με δυσάρεστη έκπληξη ακούσαμε την ιστορία των δύο γυναικών από το Ιράν που βασανίζονταν λόγο της επιθυμίας τους να αλλάξουν θρήσκευμα.

                                      

Η 27χρονη Μεργιέμ (Μαρία) Ρόσταμπουρ και 
η 30χρονη Μαρζιέχ Εσμεϊλαμπάντ, 
καταδικάστηκαν εκείνο το διάστημα σε θάνατο με την κατηγορία ότι έγιναν χριστιανές!

   Συνελήφθηκαν όταν έγινε έφοδος στο σπίτι τους και βρέθηκε εκεί η Καινή Διαθήκη. 
   Οι δύο γυναίκες ζούσαν στην απομόνωση και ανακρίνονταν με τα μάτια κλειστά ενώ 5 φορές την ημέρα, όταν ο ιμάμης καλούσε σε προσευχή, μαστιγώνονταν!

   Ευτυχώς μετά από αλλεπάλληλες πιέσεις προς την κυβέρνηση του Ιράν από κάθε δημοκρατική πλευρά της γης, μετά από 259 ημέρες φυλάκισης χωρίς ιατρική φροντίδα, οι δυο Ιρανές αφέθηκαν ελεύθερες.

   Τώρα πια αφού οι κατηγορίες περί ενεργειών κατά του κράτους εγκαταλείφθηκαν, περιμένουν τις επόμενες δίκες τους σε άλλα δικαστήρια με τις κατηγορίες της προπαγάνδισης του Χριστιανισμού και της αποστασίας από το Ισλάμ. 
                  ( ΤΟΣΗ ΑΓΑΠΗ ΘΕΕ ΜΟΥ , ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ? )
   Από την άλλη μεριά, στα δικά μας όλοι μας γνωρίζουμε πως η Ορθοδοξία δεν επιβάλετε σε κανένα. 
   Ο Χριστιανισμός είναι η επικρατούσα θρησκεία του κράτους, αλλά δεν ασκείται καμιά πίεση στους πολίτες του για να την αποδεχτούν ή να τηρούν τα πρέποντα, δεν είναι άλλωστε αυτό το μήνυμα του ευαγγελίου.
   Στη ζωή ενός Έλληνα ακόμα και η βάπτιση δεν είναι υποχρεωτική, ούτε ο θρησκευτικός γάμος, ούτε κανένα μυστήριο της εκκλησίας, ούτε φυσικά και η κηδεία με τον καθιερωμένο τρόπο, θεωρώ πως οι περισσότεροι τα γνωρίζουμε αυτά. 
   Κάθε ένας μας έχει τη δυνατότητα να κινηθεί σχεδόν όπως θέλει στον προσωπικό του βίο. 
   Από αυτά – και από αυτά - φανερώνετε η μεγάλη αξία της πίστεως μας, που δεν πιέζει – αν και αποτελεί την αλήθεια - αλλά απλά καλεί στη γνώση όλους μας. 
   
                                    «Ει τις θέλει οπίσω μου ελθείν …»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου