Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ !!!!!!





Εξαιτίας μιας Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από 1. 04. 2011 απαγορεύεται η εμπορευματοποίηση των περισσοτέρων βοτάνων και πολλών Παραδοσιακών Φαρμακευτικών
Προϊόντων Φυτικής Προέλευσης. Αν αυτή η οδηγία δεν μπλοκαριστεί, σειρά έχουν τα βιολογικά προϊόντα και κατ’ επέκταση οι βιολογικές καλλιέργειες. Αυτή η Οδηγία ανήκει στον περίφημο Codex Alimentarius για τον οποίο μάλλον ακούσατε να γίνεται κουβέντα τώρα τελευταία και του οποίου η......
εφαρμογή αρχίζει σταδιακά από 1.04.2011 με την απαγόρευση βοτάνων και συμπληρωμάτων διατροφής.

Εάν θέλετε να μπλοκάρετε το Codex Alimentarius , το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε
είναι να υπογράψετε την παρακάτω αίτηση εσείς, η οικογένεια σας, οι φίλοι σας, οι οικογένειες, οι φίλοι και οι γνωστοί τους και ούτε καθ’ εξείς, έτσι ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα, βάση της αρχής της πυραμίδας να συγκεντρωθεί ένας τεράστιος αριθμός υπογραφών, απαραίτητος για να πεισθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι αυτή η αίτηση δεν υπογράφεται απλά και μόνο από ανθρώπους των οποίων το επάγγελμα σχετίζεται με το θέμα.
Ενημερώστε και τους φίλους σας στην Ευρώπη για το θέμα και για την ύπαρξη της αίτησης, πείτε τους τι να κανουν και οτι πρέπει να αναφέρουν την χωρα και να συμπληρώσουν όλα τα πεδία του εντύπου, συμπεριλαμβανομένων των προαιρετικών, εάν θέλουν να ληφθεί υπόψη η υπογραφή τους. Τα προαιρετικά πεδία υπάρχουν επειδή το έντυπο είναι στάνταρτ και δεν γινόταν να αλλάξει για μια αίτηση.

Διευκρίνηση : Ο πληθυσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέρχεται σε κάτι παραπάνω από 500.000.000 κατοίκους και έτσι εάν εφαρμοστεί το προτεινόμενο σύστημα είναι εύκολο να συγκεντρωθούν οι απαραίτητες υπογραφές. Αρκεί ο κόσμος να μάθει τι συμβαίνει και ότι υπάρχει μια απλή αίτηση η οποία κάτω από τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις, μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

Επαναλαμβάνω : δεν φτάνει να υπογράψετε εσείς !! Πρεπει να κανουν το ιδιο η οικογενια σας, οι φιλοι και οι γνωστοι σας κλπ αλλιως καικαμε !

Αίτηση:
Σταματήστε την Κατευθυντήρια Οδηγία για τα Παραδοσιακά Φαρμακευτικά Προϊόντα Φυτικής Προέλευσης
Απευθυνόμαστε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπως σταματήσει την Κατευθυντήρια Οδηγία για τα Παραδοσιακά Φαρμακευτικά Προϊόντα Φυτικής Προέλευσης (ΚΟΠΦΠΦΠ), Κατευθυντήρια Οδηγία 2004/24/ΕC, η οποία πρόκειται να καταργήσει την πρόσβαση στην τεράστια πλειοψηφία των φαρμάκων φυτικής προέλευσης από την 1η Απριλίου του 2011.
Η ΚΟΠΦΠΦΠ περιορίζει τα δικαιώματα του κάθε Ευρωπαίου πολίτη στην αυτοδιάθεση όσον αφορά την διαχείρηση της υγείας του. Πηγαίνει πολύ πέρα από λογικούς ελέγχους πάνω σε επικίνδυνα προϊόντα και εισέρχεται στην σφαίρα του καταναγκασμού περιορίζοντας τις επιλογές για την αντιμετώπιση θεμάτων υγείας.
Η πρόσβαση του κοινού σε φυτικά προϊόντα που παραδοσιακά βρίσκονται στην ελεύθερη διάθεση όλων πρέπει να συνεχιστεί αδιάκοπα.
(Παρακαλώ έχετε υπόψιν ότι η ΕΕ απαιτεί έγκυρες διευθύνσεις και ημερομηνίες γεννήσεως. Εάν δεν συμπεριληφθεί η διεύθυνση ή η ημερομηνία γεννήσεως σας, η υπογραφή σας μπορεί να μην υπολογιστεί. Όλες οι πληροφορίες θα παραμείνουν εμπιστευτικές. Οι διευθύνσεις και οι ημερομηνίες γεννήσεως δεν είναι ορατές στο κοινό και μπορείτε επίσης να επιλέξετε να διατηρήσετε την ανωνυμία σας.)
Υπογράψτε την αίτηση εδώ.
ή 
http://www.gopetition.com/petition/39757/sign.html

Ιστορικό :
Η Κατευθυντήρια Οδηγία για τα Παραδοσιακά Φαρμακευτικά Προϊόντα Φυτικής Προέλευσης (ΚΟΠΦΠΦΠ) παρουσιάζεται ως μία υπηρεσία στους Ευρωπαίους πολίτες και ως απλή στην εφαρμογή. Όμως, μία προσεκτική εξέταση στις πρακτικές μεθόδους της αποδεικνύει ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν σκανδαλώδη περιορισμό των δικαιωμάτων των ατόμων ως προς την απόκτηση και χρήση των θεραπειών που επιλέγουν για την υγεία τους.
Ενώ οφελεί τους πολίτες για την παροχή πληροφοριών ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των προϊόντων που χρησιμοποιούνταν εώς τώρα ελεύθερα, χάρη σε μία συγκεκριμένη μέθοδο έρευνας, αυτές οι πληροφορίες μπορεί να μην ανταποκρίνονται απαραίτητα στις ανάγκες των ατόμων και εικάζουν ότι υπάρχει μόνο ένα σύστημα για την απόκτηση ακριβών και ωφέλιμων πληροφοριών. Αυτό ισοδυναμεί με την αποδοχή μόνο μίας θρησκείας ως αποδεκτή πηγή αλήθειας.
Το κόστος και οι διαδικασίες που απαιτούνται από την ΚΟΠΦΠΦΠ δεν είναι αντιμετωπίσημα από τους μικρούς κατασκευαστές, οι οποίοι είναι και οι κύριοι προμηθευτές των φυτικών προϊόντων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα αθέμιτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις πολυεθνικές εταιρίες, γεγονός που περιορίζει τελικά την πρόσβαση του ατόμου στην ποιότητα και την επιλογή σε φυτικά φαρμακευτικά προϊόντα.
Με την ΚΟΠΦΠΦΠ, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υπερβεί και περιορίζει αυστηρά τα άγραφα δικαιώματα του κάθε ανθρώπου ως προς την επιλογή και την πρόσβαση σε μεθόδους για την διαχείρηση της υγείας του. Είναι ένας επικίνδυνος σφετερισμός των πολιτικών δικαιωμάτων που προϋποθέτει ότι το άτομο στερείται της ικανότητας σωστών αποφάσεων για την ίδια την υγεία του. Η αυτοδιάθεση σε θέματα υγείας πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εγγενές πολιτικό δικαίωμα και η ΚΟΠΦΠΦΠ το καταργεί.
Παρακαλώ έχετε υπόψιν ότι η ΕΕ απαιτεί έγκυρες διευθύνσεις και ημερομηνίες γεννήσεως. Εάν δεν συμπεριληφθεί η διεύθυνση ή η ημερομηνία γεννήσεως σας, η υπογραφή σας μπορεί να μην υπολογιστεί. Όλες οι πληροφορίες θα παραμείνουν εμπιστευτικές. Οι διευθύνσεις και οι ημερομηνίες γεννήσεως δεν είναι ορατές στο κοινό και μπορείτε επίσης να επιλέξετε να διατηρήσετε την ανωνυμία σας.
Όλες οι υπογραφές είναι καλοδεχούμενες. Παρ’ όλα αυτά, οι υπογραφές χωρίς τις απαιτούμενες πληροφορίες μπορεί να μην προσμετρηθούν, καθώς επίσης δεν θα προσμετρηθούν οι υπογραφές από μη πολίτες της ΕΕ. Ωστόσο, δεχόμαστε όλες τις υπογραφές ως υποστηρικτικές και παρακαλούμε επίσης όπως σκεφτείτε το ενδεχόμενο δωρεάς στον σκοπό.
http://www.gopetition.com/petition/39757.html
Ελληνικά :
http://www.gaia-health.com/articles301/000315-greek.shtml
αγγλικά: :
http://www.gopetition.com/petition/39757.html
γαλικα : 
http://gaia-health.com/articles301/000315-french.shtml
γερμανικα: 
http://gaia-health.com/articles301/000315-german.shtml
ισπανικα : 
http://www.gaia-health.com/articles301/000315-spanish.shtml
ιταλικα : 
http://www.gaia-health.com/articles301/000315-italian.shtml
περισσοτερες γλωσσες εδώ: 
http://www.gopetition.com/petition/39757.html

Η αιτηση ειναι της Heidi Stevens
Κατηγορία: Πολιτικά Δικαιώματα
Περιοχή: Ευρώπη
Στόχος: Επιτροπή Αιτήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης

http://www.pentapostagma.gr/

1 σχόλιο:

  1. αυτη την οδηγια την εχουμε στα χερια μας?
    το ψηφισμα..κι αν οχι που το βρισκουμε?
    Κωστας.aprosopos@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή