Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ Η ΤΕΧΝΙΤΗ ΕΝΤΑΣΗ Η ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟ 2011 ???????????




Σε έξαρση τα Σενάρια Ελληνοτουρκικής Σύρραξης για το Προσεχές Διάστημα. 

Ένα επικίνδυνο πολιτικό παιγνίδι στην Τουρκία θα ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς μιας Τεχνητής έντασης με την γείτονα χώρα σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες. Μιας τεχνητής Έντασης με μεγάλο ρίσκο εξομάλυνσης ενόψει των Τεράστιων συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Στην ένταση αυτή επενδύουν και ενισχύουν πολλοί και.....
μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι (!!!) οι οποίοι μέχρι πρότινος είναι έξω από το παιγνίδι και ψάχνουν μια τρύπα για να εισέλθουν στην διανομή της Πίτας.
Το ανησυχητικό είναι ότι υπάρχουν πολλά γνωστά και άγνωστα αίτια που ενισχύουν μια τέτοια κρίση ως αφορμή και ό φόβος όσων γνωρίζουν είναι πως η κατάσταση έχει μεγάλες πιθανότητες να ξεφύγει.
Αν ξεφύγει τότε ...
οι πιθανότητες ήττας της χώρας μας είναι μεγάλες καθώς υπάρχουν πολλά στρατηγικά σημεία που μπορούν να βληθούν και οι δυνάμεις άμυνας ελάχιστες.
Φυσικά από την άλλη το Τουρκικό κατεστημένο έτσι και καταφέρει ένα τόσο
σημαντικό πλήγμα δεν είναι χωρίς σχέδιο για την επόμενη μέρα. Συνεπώς οι μέχρι σήμερα συμφωνίες με την πολιτική ηγεσία της Γείτονος είναι άσκοπες καθώς θα ενισχυθεί ή εθνικιστική αντιπολιτευτική δύναμη προκειμένου να διατηρηθούν τα νεοκατακτηθέντα …
Εδώ έρχεται κα συνδέεται ο φόβος της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας με τον τίτλο «που πότε και πώς».
Οι μόνοι που δείχνουν να είναι ευτυχείς με ένα τέτοιο συμβάν είναι οι συνδαιτυμόνες της σημερινής ηγεσίας , οι οποίοι ελπίζουν σε μια εξέλιξη από όπου θα μπορέσουν να αντλήσουν εκλογική δύναμη, πεπεισμένοι ότι θα ισχύσει η συμφωνία Ερζερούμ !!!.
Η όλη κρίση έχει διαρρεύσει οτι θα ξεκινήσει από την χρήση – κατάχρηση των περιοχών στην Γκρίζα Ζώνη, όπως νησίδες στον 25ο Παραλληλο κλπ.
Στην ΕΥΠ λένε πώς από καιρό γνωρίζουν την πληροφορία και στις αρχές του μηνός Ιανουαρίου καταρτίστηκε σχέδιο αντιμετώπισης πιθανής ξαφνικής κρίσης.
Ήδη μονάδες βαρέων αρμάτων μάχης και πυροβόλων μεγάλου βεληνεκούς έχουν πάρει θέση Μάχης, στα σύνορα της χώρας με την Γείτονα . Επίσης τα νησιά του Αιγαίου που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά παράλια έχουν ενισχυθεί με μονάδες των ειδικών Δυνάμεων .
Το περίεργο στην ιστορία αυτή είναι μεγάλο μέρος των όσων γνωρίζουν περισσότερα έχουν προβεί σε ενέργειες οικείου εφοδιασμού ειδών διατροφής μακράς διάρκειας.
Για το πότε θα γίνει υπάρχουν δύο εκτιμήσεις . Η πρώτη κάνει λόγο για τις αρχές Φεβρουαρίου ενώ μια άλλη δίνει έναν ορίζοντα μέχρι τον Ιούνιο του 2011.
Οι πληροφορίες αυτές όμως έχουν επεξεργαστεί και από την Ρωσική πλευρά η οποία σε μια τέτοια αφορμή θα εκφράσει με τον δικό της τρόπο την άποψη της για τα θέματα της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας.
Παραμένουμε στην Διάθεση σας για ότι νεότερο.

 
http://amynias.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου