Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΕΜΕΤΟΥ -ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ - ΠΟΥ ΦΙΑΞΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ




Οριστικά εκτός του πεδίου της ποινικής δίωξης Κοντός, Μπασιάκος και Δούκας λόγω παραγραφής σύμφωνα με την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου 
που δέχθηκε την εισήγηση του εισαγγελέα για όριο το 2007.

Υπέρ της παραγραφής των αδικημάτων για τα οποία παραπέμφθηκαν οι πρώην υπουργοί Πέτρος Δούκας, Ευάγγελος Μπασιάκος και Αλέξανδρος Κοντός τάχθηκαν ομόφωνα και τα πέντε μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου που......
συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Το Πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι το αδίκημα με το οποίο βαρύνονται οι τρεις πρώην υπουργοί της ΝΔ έχει παραγραφεί μετά τη διάλυση της Βουλής στις 7 Σεπτεμβρίου 2009, ενστερνιζόμενο την πρόταση του εισαγγελέα Μιλτιάδη Ανδρειωτέλη ότι το αδίκημα της απιστίας αφορούσε την περίοδο 2005-2006.
Συνεπώς και η υπόθεση δεν θα προχωρήσει στο Ειδικό Δικαστήριο. Να σημειωθεί ότι το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου θα εκδοθεί τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου, ενώ θα είναι τελεσίδικο.
Σύμφωνα με το αρχικό πόρισμα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής , οι τρεις πρώην βουλευτές της ΝΔ αντιμετώπιζαν την αξιόποινη πράξη της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 73.000 ευρώ, ενώ η συνολική ζημία υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ.
Ωστόσο, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών το αξιόποινο των πράξεων των ίδιων εξαλείφεται με το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση της αξιόποινης πράξης, εάν ως τότε η Βουλή δεν έχει αποφασίσει να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του υπουργού.


ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ...
...άγριος καυγάς μεταξύ πολιτικών και δικαιοσύνης με αιχμηρή ανακοίνωση της
Ένωσης Δικαστών που αποδίδει στους πολιτικούς νομοθετήματα που τους απαλλάσσουν από κατηγορίες για διαφθορά
Σκληρή κόντρα μεταξύ δικαιοσύνης και πολιτικού κόσμου βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με το ζήτημα του ποιος έχει την ευθύνη για την ατιμωρησία όσων εμπλέκονται σε σκάνδαλα, στο περιθώριο των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση στο νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Με μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωσή της, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υποστηρίζει πως «οι ευθύνες για τα αποτελέσματα αυτά ανήκουν αποκλειστικά και μόνο σε αυτούς που έχουν διαμορφώσει το θεσμικό πλαίσιο, με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνουν την ατιμωρησία τους».
Τα μέλη της Ένωσης κατηγορούν τους πολιτικούς ότι «επεφύλαξαν στον εαυτό τους το προνόμιο να έχουν και την πίτα και το μαχαίρι», κατηγορώντας τους ευθέως ότι με το νόμο περί ευθύνης υπουργών έχουν διαμορφώσει νομικό πλαίσιο που εξασφαλίζει την ατιμωρησία στους ίδιους.
Η ανακοίνωση καταλήγει με το ότι «ίσως έτσι να επιτύχουν, την ύστατη ώρα της απαξίωσης στα μάτια του λαού, να περισώσουν κάτι από την αξιοπιστία τους. Για να φτάσει επιτέλους το μαχαίρι στο κόκαλο».
Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Χαράλαμπου Αθανασίου, στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, σύμφωνα με τις οποίες ουδέποτε η Βουλή ζήτησε να ανοίξουν οι λογαριασμοί πολιτικού προσώπου σχετικά με την υπόθεση Βατοπεδίου.
«Εμείς κάναμε το νόμο περί ευθύνης Υπουργών; Γνωρίζει ο λαός μας ότι τα αδικήματα των πολιτικών παραγράφονται πριν ακόμη αποκαλυφθούν; Γιατί δεν το αλλάξανε τόσο καιρό; Γιατί φωνάζουμε τόσο καιρό ότι η παραγραφή πρέπει να είναι ίδια για όλο τον κόσμο; Ότι δεν νοούνται αυτές οι ευνοϊκές μεταχειρίσεις;», φαίνεται να είπε ο κ. Αθανασίου στο ραδιοφωνικό σταθμό.
..........

(ΜΕΤΑ ΑΠ'ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.)

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ... ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ... ΤΩΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ...
ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,
ΧΩΡΑ ΤΩΝ "ΕΡΠΕΤΩΝ" ΤΟΥ ...ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ "ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΗΣ" ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
-
-
-
Υ.Γ. (ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ)
ΟΤΑΝ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΣ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ.


Διαβάστε περισσότερα εδώ: ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΕΜΕΤΟΥ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΤΕ......

http://kostasanagnostopoulos.blogspot.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου