Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

ΤΟ ΝΕΟ ΑΙΓΑΙΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2011


Και ἐγένετο η αναμενόμενη συνάντηση Ερντογάν - Παπανδρέου. Ο κ Παπανδρέου «αφέθηκε» να πει ότι είπε για υπερπτύσεις στο Αιγαίο, Κύπρο, “casus belli. Καμία εκδήλωση ενόχλησης από πλευράς Ερντογάν. Απεναντίας ο κ Ερντογάν περίπου δήλωσε ότι μας «καταλαβαίνει» και στην περίπτωση της περίφραξης-«τείχους» του Έβρου.

Δεν ομιλώ την τουρκικήν αλλά φαίνεται ότι ο κ Εντογάν πανευτυχής εξέπεμπε ένα «pas de probleme» σε όλα! Τουτέστιν μεθερμηνευόμενων ότι είδαμε και ακούσαμε δεν ήταν πάρα ένα θέατρο-οριεντάλ ή μάλλον ένας καραγκιόζ μπερντέ. Ο μπερντές ήταν στημένος στο Ερζερούμ της Τουρκίας, αλλά το κοινό που στόχευε ήταν στην Ελλάδα. Και φυσικά ας είναι καλά τα στρατευμένα, «ελληνικά» μέσα μαζικής ενημέρωσης!

Εκτός των προβολέων της δημοσιότητας οι κκ Ερντογάν - Παπανδρέου είχαν
απόρρητη συνάντηση περίπου δύο ωρών. Ακολούθησε κοινή συνέντευξη τύπου των δύο πρωθυπουργών. Μια φράση του κ Εντοργάν εκεί, νομίζω ότι προϊδεάζει για το ζουμί της υπόθεσης: «Θα βρούμε λύσεις για να δημιουργήσουμε το ΝέοΑιγαίο» είπε!

Ο Συνασπισμός και το ΚΚΕ, είχαν μιλήσει πριν τη συνάντηση και ξαναμίλησαν μετά, για μυστική διπλωματία του κ Παπανδρέου. Νομίζω τώρα, κανείς δεν έχει αμφιβολία ότι είχαν δίκιο.

Ο κ Παπανδρέου δεν είχε ενημερώσει κανέναν για το τι πήγαινε να κάνει στο Ερζερούμ. Πηγαίνοντας εκεί, συζήτησε μόνος του από πλευράς ελληνικού κράτους και χωρίς πρακτικά. Οι μόνοι ηγέτες οι οποίοι εξακολουθούν να εφαρμόζουν τέτοιες πρακτικές είναι οι ισόβιοι μονάρχες των αραβικών κρατών. Ποιος έδωσε στον κ Παπανδρέου το δικαίωμα να πιστεύει ότι μπορεί να πολιτεύεται τοιουτοτρόπως;

Θυμάμαι την επερώτηση του βουλευτή κ Πάνου Καμένου πέρυσι, σχετικά με το ποιος ήταν ο θεσμικός ρόλος, του αδελφού του πρωθυπουργού κ Νίκου Παπανδρέου, κατά το ταξίδι του τελευταίου στο Κατάρ και τις "διαπραγματεύσεις" που υποτίθεται έκανε εκεί. Η κυβέρνηση περίπου απάντησε ότι οι άραβες εκτιμούν να μιλούν με συγγενικά μέλη της κυβερνούσας/βασιλεύουσας οικογένειας. Μάλιστα!

Ο κ Παπανδρέου εμφανώς πολιτεύεται και πρωθυπουργεύει ως ο εστεμμένος απόγονος «βασιλικής» οικογένειας. Ο ίδιος και οι πάτρωνές του βέβαια, γνωρίζουν ότι έχει ημερομηνία λήξης. Και όλοι μιλάνε για διαφθαρμένους έλληνες πολιτικούς. Τα τρία αυτά μαζί αποτελούν επικίνδυνα εκρηκτικό μίγμα, για το Αιγαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου