Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ .....ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΙΘΗΚΟΕΙΔΗ !!!


Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2011Ένας συρφετός ακαταμάχητων πιθηκοειδών φλυαρούν ασταμάτητα, ανερμάτιστα, ασύδοτα σε όλα τα ΜΜΕ… και είναι λογικό μεταξύ των πιθηκοειδών να επικρατούν οι πιο φαύλοι, ξετσίπωτοι, αδίστακτοι, ανόητοι, άσχετοι, αλλά κυρίως οι πιο ακίνδυνοι για το σύστημα!!! Και αυτό γιατί το σύστημα τους χρειάζεται για αποπροσανατολισμό, για κατευνασμό, για σύγχυση, για την ανακύκλωση της σαπίλας του! Να γιατί κυριαρχούν, Ο Τράγκας, Χαντζηνικολάου, Τρέμη, Καμπουράκης, Λυριτζής, Οικονομέας , Καψής, κ.λ.π. από τη μια… αλλά και Ο Σόμπολος, Βαρεμένος, Παυλόπουλος, Τατιάνα κ.λ.π. από την άλλη.
Είναι λογικό λοιπόν να........
επικρατούν αυτοί… μιας και οι λεγόμενοι «Ακαδημαϊκοί» , «διανοούμενοι», «αναλυτές», «επιστήμονες» είτε είναι μπουκωμένοι και χωμένοι στη διαπλοκή και άρα δεν μπορούν να έχουν λόγο… ή απλά έχουν μεσάνυχτα …ή προσκολλημένοι σε δόγματα, ρεύματα, χρώματα, κελεμπίες, ομφαλοσκοπούν! Οι τελευταίοι αφού ανήγαγαν τον Μαρξ, το Νίτσε, τον Μάο, τον Τεηλορ, Εγκελς, τον Κρισμαν , τον ΣτροςΚαν σήμερα!!!…ως ευαγγέλια σερβίρουν τσιτάτα κατά βούληση άλλα αντ` άλλων και σου πασάρουν άκαιρες ,μπαγιάτικες-μουχλιασμένες έως και σάπιες «ψευτοιδέες», ως δήθεν μοναδικές και αυθεντικές προτάσεις- απαντήσεις!. Παπαγαλίζουν αποσπάσματα και ισχυρισμούς που θεμελιώθηκαν το 1900 σε άλλες
τελείως διαφορετικές συνθήκες και προβλήματα, σε διαφορετικές ανάγκες και σκοπιμότητες, με διαφορετικά αίτια, σε ένα εντελώς διαφορετικό κόσμο και νοοτροπία… και που στην πορεία απέτυχαν λόγω της μη εξελιξιμότητας τους.Πως είναι δυνατόν να απαντούν στα σύγχρονη πολυπλοκότητα του παγκοσμιοποιημένου αχταρμά των Μονοπωλίων;

Ξεκινούν τις αγορεύσεις και τα άρθρα τους οι λογής-λογής αυτοχαρακτηριζόμενοι τάχα διανοούμενοι με τον Μαρξ ,τον Έγκελς, τον Τεηλορ, τον Κρίσμαν κ.λ.π. σου παραθέτουν και το πώς κατά τη γνώμη τους θα απαντούσαν σήμερα αυτοί !!!και λανσάρονται ως αυθεντίες που όμως την επόμενη μέρα διαψεύδονται παταγωδώς σε όλες τις απόπειρες ,και τα διαφημιζόμενα βιβλία-του κιλού που κυκλοφορούν! Βλέπε τον Ανδρουλάκη ως ανανεωτή της Αριστεράς!... τον Κοντζιά ως βαθύνου του Μαρξισμού… τον Ανδριανόπουλο του νεοφιλελευθερισμού…κ.λ.π. Και οι όποιοι δηλωμένοι τάχα Αριστεροί…δεν εφάρμοσαν ποτέ το Διαλεκτικό υλισμό ως τρόπο εξελικτικής σκέψης ( δεν ξέρω αν τον κατανόησαν) …αλλά στην πράξη αποδεικνύουν ότι οι συλλογιστική τους πάσχει σοβαρά από σύγχρονη ανανεωμένη φρεσκάδα, δηλαδή την ανάλυση με ευαισθησία με ακρίβεια και το βάθος της εξελικτικής σκέψης. Πάσχει από την εμπεριστατωμένη ανάλυση της διαστρωμάτωσης της σύγχρονης κοινωνίας, αλλά πολύ περισσότερο πάσχει στην ανάδειξη προτάσεων-λύσεων που να αντέχουν στο χρόνο και να απαντούν στα σύγχρονα προβλήματα. Δηλαδή πιο απλά… τους ρωτάς ποια είναι η γνώμη σου γιαυτό το πρόβλημα ; και η απάντησή τους είναι … «ο τάδε είπε»!!! Μα δεν με ενδιαφέρει τι είπε ο Χριστός …εσύ τι λες; Τη δική σου γνώμη ζητώ! Ε.. λοιπόν δική τους γνώμη δεν μπορούν να χτίσουν. Δεν έχουν λόγο!

Καμία σχέση και επαφή με την Αρχαιοελληνική σκέψη. Καμιά σύνδεση αίτιου και αιτιατού! Καμία εμβάθυνση στην ουσία στον πυρήνα των προβλημάτων πέρα από την επιφανειακή περιγραφή τους. Καμία σύνδεση των προβλημάτων με τις διεθνείς επιρροές και συνιστώσες. Πώς να δεις τότε τις δυνατές λύσεις ; Πώς να οικοδομήσεις προτάσεις χωρίς να γνωρίζεις την πολυπλοκότητα των προβλημάτων και πώς να παράγεις γενικότερα πολιτική σε αυτό το επίπεδο; Οι Έλληνες φιλόσοφοι, στοχαστές, Ο Αριστοτέλης, Ο Πυθαγόρας, Ο Ερατοσθένης, οι στωικοί… έμπαιναν μέσα στο πρόβλημα…το «αναποδογύριζαν»…έψαχναν και ανέλυαν κάθε πτυχή του χρησιμοποιώντας την προηγούμενη γνώση άλλων, αλλά δούλευαν το μυαλό τους και τροποποιούσαν, κατασκεύαζαν, εφεύρισκαν ! Δεν πιθήκιζαν αναμασημένη τροφή. Δεν δέχονταν ευαγγέλια και δόγματα.! Ήταν ανατρεπτικοί, διορατικοί, οξύνοες και αποφασισμένοι να δώσουν τη δική τους απάντηση γιαυτό και μεγαλούργησαν. Δεν είχαν στόχο να κυκλοφορήσουν ένα επετειακό βιβλίο-θολούρας πριν το Πάσχα για να κονομήσουν όπως γίνεται από τους ψευτοαναλυτές της οκάς σήμερα!

Έτσι λοιπόν δεν υπάρχει σήμερα καμία πρόταση για την οικονομική, πολιτική, κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα…και φυσικά ουτε για το Παγκόσμιο γίγνεσθαι. Μόνο περιγραφές των επί μέρους προβλημάτων και αυτές λειψές. Καμία αναγωγή στο όλον… καμιά εμπεριστατωμένη πρόταση διεξόδου όχι μόνο από κόμματα αλλά ούτε από διανοούμενο απ` ότι γνωρίζουμε. Δεν μπορούν να αναγνωρίσουν καν το βάθος και το μέγεθος της Χρεοκοπίας και της μαύρης τρύπας που μας έριξαν!!! Δεν μπορούν να αντιληφθούν καν το μέγεθος των ανακατατάξεων πουσυμβαίνουν και θα συμβούν Παγκοσμίως το πολύ σε τρία-τέσερα χρόνια!!!

Εμείς …ως « ομαδα G» χωρίς να δηλώνουμε διανοούμενοι… ούτε και τέλειοι γνώστες της Αρχαιοελληνικής σκέψης , προσπαθούμε για το καλύτερο όμως…και γιαυτό έχουμε κάνει μια πρόταση διεξόδου από την κρίση για την Ελλάδα (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) που πιστεύουμε ότι πρέπει να εφαρμοστεί αν θέλουμε να ανακάμψουμε ως χώρα έστω και πρόσκαιρα στα πλαίσια του συστήματος το οποίο πρέπει να το «δαγκώσουμε» ελαφρώς δηλαδή να το περιορίσουμε κάπως. Διαφορετικά πιστεύουμε ότι θα είμαστε αιχμάλωτοι-είλωτες των «Αγορών» δηλαδή των νεοφεουδαρχικών Πολυεθνικών κλαμπ που βρίσκονται πίσω από τους Τραπεζίτες, Κυβερνήτες, πολυεθνικές και λέσχες… Ακόμα έχουμε δημοσιεύσει εδώ και τρία χρόνια μια περιληπτική ανάλυση για την Παγκοσμιοποιημένη κρίση ( 
ΚΛΙΚ ΕΔΩ) που πιστεύουμε ότι πρέπει να γνωρίζει κανείς αν θέλει να κατανοήσει το τι συμβαίνει στον Πλανήτη και γιατί.


ΥΓ. Δεν τα μηδενίζουμε όλα ,αλλά οι καθηγητές ο Θεοδ.Τάσιος,ο Ευτ. Μπιτσάκης, ο Ν.Κοντζιάς, ο Πανούσης, ο Γούδης και άλλοι... πρέπει να θυμηθούν οτι ο καθηγητής ,,,καθ` ηγείται!!! δεν ομφαλοσκοπεί. Δεν κρατάει ισοροπίες... δεν κρατάει λογαριασμούς... δεν υπολογίζει κόστος...μπαίνει μπροστά ...ανοίγει δρόμους!
http://galaxiako.blogspot.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου