Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

600 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ !!!!!!!!!!!! ..........................                                                ΠΡΟΤΑΣΗ
                ====================    ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΗ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ 340 ΔΙΣ
                ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ 
                    ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
                                                             Η
          ΣΥΜΕΤΟΧΗ  ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ
                                     ΜΕ ΝΟΜΟ 
      ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΞΑΝΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΔΑΝΙΣΜΟΣ
           ( ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΦΟΡΟ  10% ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ )

                       ( 60  ΔΙΣ  ΔΕΝ ΛΗΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ )
Και όμως, λεφτά υπάρχουν ή μήπως πρέπει να τα λέμε κλεφτά;
Λέτε αν μάθουμε ποιοί έχουν αυτές τις καταθέσεις, τα ονόματά τους να ταιριάξουν με τίποτε… μίζες;
Τρεις φορές περισσότερα χρήματα έχουν καταθέσει Έλληνες στην Ελβετία απ’ ό,τι στην ίδια τους τη χώρα, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel. Ούτε λίγο ούτε πολύ μιλάμε για καταθέσεις ύψους περίπου 600 δισ. ευρώ! Η ελληνική κυβέρνηση δε, είναι πεπεισμένη ότι μεγάλο μέρος αυτού του ποσού δεν έχει δηλωθεί στην εφορία.

Με τίτλο «Ελλάδα: επίθεση σε ελβετικούς λογαριασμούς», το περιοδικό αναφέρεται στη συμφωνία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με την πρόεδρο της Ελβετίας για ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με Έλληνες φοροφυγάδες.

«Στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η πρόεδρος της Ελβετίας Μισελίν Καλμύ-Ρέι και οι υπουργοί Οικονομικών των δύο χωρών συμφώνησαν να προωθήσουν διαπραγματεύσεις με σκοπό την ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Μια κοινή επιτροπή ελέγχου, όπως υφίσταται ήδη και με άλλα κράτη μέλη του ΟΟΣΑ, θα μπορούσε να δραστηριοποιηθεί μετά και την κύρωση της σχετικής συμφωνίας από τα δύο κοινοβούλια το νωρίτερο στις αρχές του 2012.

Με την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας οι φοροφυγάδες θα πρέπει να πληρώσουν φόρο εκ των υστέρων της τάξεως του 10% για τα κέρδη από τους τόκους δέκα ετών καθώς επίσης και πρόστιμα καθυστέρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου