Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Χειρουργεία γίνονται τα σπίτια ……


Ο νόμος που κατατέθηκε στη Βουλή για τις μεταμοσχεύσεις αποτελεί το απάνθισμα της βαρβαρότητας του σοσιαλνεοφιλελευθερισμού που εγκαθιδρύθηκε εδώ και ενάμιση χρόνο -με δική μας ευθύνη- στη χώρα μας.
Μετά από τις συντάξεις που θα παρακρατούνται (όπως έχουμε γράψει προ ημερών σε
αποκλειστικότητα) από μερίδα ασθενών στα νοσοκομεία και για…..
όσες ημέρες νοσηλεύονται σ’ αυτά , έρχεται χθες ένα δημοσίευμα του Αδέσμευτου να μας πληροφορήσει ότι ο νόμος περιλαμβάνει άρθρο το οποίο μας γυρνά στο 1941 και στα χειρουργεία σε….σπίτια!!!!
Απίστευτο αλλά απολύτως πραγματικό γεγονός αφού ο νόμος που κατατέθηκε στη Βουλή , αναφέρει ρητά ότι μπορεί να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει οπουδήποτε υπάρχει κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος και το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, μονάδα ημερήσιας νοσηλείας.
Στο ίδιο άρθρο 2 του σχετικού νόμου λοιπόν επισημαίνεται ότι στην συγκεκριμένη μονάδα θα μπορούν να πραγματοποιούνται και …χειρουργικές επεμβάσεις αρκεί αυτές να μην χρειάζονται γενική, ραχιαία ή επισκληρίδειο αναισθησία.
Πιο συγκεκριμένα σε αυτό τον χώρο που θα ονομάζεται ιδιωτική μονάδα ημερήσιας νοσηλείας θα είναι δυνατή η εκτέλεση χειρουργικής ή επεμβατικής πράξης!
Πρόκειται για καθεστώς που ουσιαστικά βάζει δυνητικά σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους αφού η διενέργεια μιας τέτοιας, χειρουργικής ή επεμβατικής πράξης, όσο απλή και αν φαίνεται πως είναι, έχει πάντα το ενδεχόμενο να υπάρξουν επιπλοκές και η ύπαρξη οργανωμένης ιατρικής μονάδας και περαιτέρω ιατρικής αντιμετώπισης να είναι απολύτως απαραίτητη για να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.
Αρκεί να επισημανθεί ότι με βάση τα αναφερόμενα στο συγκεκριμένο άρθρο του νόμου θα μπορούν σε αυτές τις μονάδες να πραγματοποιούνται στεφανιογραφίες ή ακόμη και να τοποθετούνται στεντ στην καρδιά, δεδομένου ότι δεν απαιτείται κάποια από τις αναφερόμενες μορφές αναισθησίας αλλά απλή τοπική αναισθησία!
Εφόσον κάτι τέτοιο αποτελέσει τελικά νόμο του κράτους, τότε πραγματικά η Ελλάδα μεταφέρεται πίσω δεκαετίες, ενδεχομένως και στο 1941,αφού αυτή την δεκαετία ίσχυε αυτό το ιατρικό καθεστώς με άπειρες βέβαια απώλειες ανθρωπίνων ζωών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου