Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ......................................


fnous 
Από τη στιγμή που το ελληνικό κράτος δεν έπαψε να πληρώνει τους ξένους τοκογλύφους, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν πρέπει να δεχθούν την επιλεκτική εις βάρος τους παύση πληρωμών.

 Αν θέλει το ελληνικό κράτος να μοιράζει "χαρτάκια", να τα μοιράζει όχι μόνον στα ταμεία των Ελλήνων, αλλά και στους τοκογλύφους.

Πρέπει η διοίκηση των ασφαλιστικών ταμείων να κάνει το καθήκον της και αυτό είναι να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των ασφαλισμένων και όχι των πολιτικών που τη διόρισαν και προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία, συνεργάζονται με ξένους ιμπεριαλιστές.

Αν δεν πληρωθεί το ΙΚΑ με πραγματικά χρήματα από το ελληνικό κράτος, όπως όλοι οι υπόλοιποι ομολογιούχοι, τότε να προχωρήσει σε καταγγελία του ελληνικού κράτους και να ενεργοποιήσει τα CDS.

 Έτσι κι αλλιώς εμάς δεν μας αφορούν αυτά τα CDS. Άλλοι θα τα πληρώσουν. Απλά θα το κάνουν εξαιτίας μας, όπως πληρώνουν τα στοιχήματα των αλόγων, αλλά δεν ευθύνονται τα άλογα γι' αυτά.

Αυτή η διοίκηση πρέπει να μπει στο στόχαστρο των ασφαλισμένων. Αν δεν κάνει η διοίκηση το καθήκον της να τη "σαπίσουν" στις μηνύσεις.

Εκατομμύρια μηνύσεις από τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων, οι οποίοι θα χάσουν τις συντάξεις τους, για να παραμείνει ο βλάκας ως Πρωθυπουργός.

Από εκεί και πέρα να απαιτήσουν από αυτήν τη διοίκηση, η οποία θα πληρωθεί, να επενδύσει και σωστά αυτά τα οποία θα πληρωθεί …
Να πάρει ως "ιδιώτης" μέρος στην ιδιωτικοποίηση" που μεθοδεύεται. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει "λεία", η οποία θα εξασφαλίσει την έπ’ άπειρον βιωσιμότητα των ταμείων και αυτά να μην συμμετέχουν.
 Δεν είναι δυνατόν "ιδιώτες" με αυτήν την τεράστια ρευστότητα —σε έναν κόσμο, ο οποίος κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή από νομισματική κρίση— να μην συμμετέχουν σε αγορές κεφαλαίου.

Πρέπει επιτέλους ο λαός να "ξυπνήσει" πριν να είναι πολύ αργά …

Να "ξυπνήσει" τώρα που έχει δυνάμεις και δυνατότητες ν' αντιδράσει και όχι όταν θα τον έχουν "ξεδοντιάσει" τελείως.
Μιλάμε καθαρά για προδοσία.
Η ειρωνεία είναι ότι σήμερα γίνεται αυτό, το οποίο ισχυριζόμασταν ότι μπορεί να γίνει ως λύση. Σε άλλο κείμενό μας λέγαμε ότι η λύση όλων των προβλημάτων της πατρίδας μας και του λαού μας θα γινόταν με Selective Default.
 Επιλεκτική χρεοκοπία εις βάρος των τοκογλύφων και υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων.
Τώρα τα κτήνη μεθοδεύουν αυτήν τη χρεοκοπία με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο. Υπέρ των τοκογλύφων και εις βάρος των εκατομμυρίων ασφαλισμένων.

Αυτά ήταν τα "κατορθώματα" του Γιωργάκη και του χοντρού στην Ευρώπη. Αντιλαμβανόμαστε ότι όλα αυτά, τα οποία είδαμε να προηγούνται της εγκληματικής νέας συμφωνίας, ήταν ένα "θέατρο" …
Μια παράσταση τρόμου.
Η δήθεν αναποφασιστικότητα της Γερμανίας και ο κίνδυνος για το Ευρώ …

Παράσταση τρόμου είναι όλα αυτά.
 Κανένα Ευρώ δεν κινδυνεύει από τις "Αγορές".
Οι "Αγορές" είναι οι ιδιοκτήτες του Ευρώ.
Οι "Αγορές" είναι οι ομοεθνείς, φίλοι και συνεργάτες του Τρισέ.
Οι "Αγορές" είναι τα αφεντικά και οι εργοδότες της Μέρκελ.

Αυτές οι "Αγορές" απλά είναι αποφασισμένες να λεηλατήσουν τα κράτη. Παίζουν με το Ευρώ, για ν' αρπάξουν το κεφάλαιο των ευρωπαϊκών λαών. Βάζουν τους υπαλλήλους τους να τρομοκρατούν τους λαούς, για να μην αντιδρούν.
Δεν το κάνουν για τα χρήματα …
Δεν θέλουν χρήματα.
Τα χρήματα είναι τα δικά τους "καθρεφτάκια" …
Δεν τα έχουν ανάγκη …
Τα τυπώνουν όποτε θέλουν με τον τόνο …
Κεφάλαιο θέλουν …
Τις πατρίδες των λαών θέλουν.

Δεν χρειάζεται να πάει κάποιος μακριά, για να καταλάβει την πολυτιμότητα αυτού του κεφαλαίου σ' ό,τι αφορά την οικονομική του αξία, αλλά και τη στρατηγική του αξία.

Το μόνο θετικό, το οποίο προέκυψε από το πρόσφατο τραγικό συμβάν στην Κύπρο, ήταν η ανάλυση της αξίας του εργοστασίου που καταστράφηκε.
Εκεί μάθαμε ότι ένα απλό και σύγχρονο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής κοστίζει πάνω από 1,5 δις ευρώ …
Μόνον το εργοστάσιο …
Ένα εργοστάσιο, όπως τα πολλά που διαθέτει η ΔΕΗ στην ελληνική επικράτεια …
Ένα εργοστάσιο μόνο του, το οποίο πρέπει να το "ταΐζεις" καύσιμα για να παράγει ηλεκτρισμό και δεν "κάθεται" πάνω σε υπερπολύτιμα ορυχεία ή σπάνια φράγματα, για να "βόσκει" μόνο του τζάμπα …
Ένα εργοστάσιο μόνο του, χωρίς το δίκτυό του …
Χωρίς τα χιλιάδες των χιλιομέτρων καλώδια και τους πυλώνες ανά την επικράτεια …
Χωρίς τους δεκάδες υποσταθμούς των μετασχηματιστών …
Χωρίς τα χιλιάδες υπόγεια δίκτυα σε κάθε περιοχή …
Χωρίς τα εκατομμύρια των μετρητών κατανάλωσης, που φτάνουν στα εκατομμύρια των πελατών του …1,5 δις …ένα απλό εργοστάσιο.

Μετά την αποτίμηση της ζημιάς στην Κύπρο, πόσο αποτιμάται αυτό, το οποίο λειτουργεί επιτυχώς στην Ελλάδα;
Πόσο λοιπόν αποτιμάται η ΔΕΗ; …
Το κτήνος, το οποίο διαθέτει τα πάντα στον υπέρτατο βαθμό; …
Το κτήνος, το οποίο έχει ένα πελατολόγιο εκατομμυρίων νοικοκυριών, επιχειρήσεων, ΟΤΑ, κρατικών υπηρεσιών κλπ.; …

Πόσο αποτιμάται ένα κτήνος, με πλήρως ολοκληρωμένο το πρόγραμμα επενδύσεων στον τομέα του εκσυγχρονισμού και του οποίου ετήσιες εισπράξεις ανέρχονται σε αρκετά δις ευρώ;
Πώς είναι δυνατόν να αποτιμάται αυτό το κτήνος με βάση την τεχνητά υποβαθμισμένη χρηματιστηριακή του αξία;

Πώς είναι δυνατόν να θέλουν να πουλήσουν το 17% αυτού του κτήνους για κάτι περισσότερο από 300 εκατομμύρια ευρώ; …Για κάτι περισσότερο από τη μία από τις πέντε μονάδες του κυπριακού εργοστασίου που καταστράφηκε;


Απόσπασμα από  το άρθρο του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Selective Default

Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’

Φωτης Φωτης

The Party Continues....jpg


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου