Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΤΟ 2012 ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ???


Τριάντα εκατομμύρια ευρώ που αποτελούν βεβαιωμένες οφειλές 200 υπαλλήλων του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων προς το Δημόσιο διέγραψαν με την ψήφο τους μέσα σε μία νύχτα στη Βουλή στα τέλη Σεπτεμβρίου οι 152 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου. Το σκάνδαλο μεγατόνων κρύβεται στην ακροτελεύτια διάταξη του άρθρου 39 του Νόμου 4024 που αφορά τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και το μισθολόγιο στο Δημόσιο. Είτε παγιδεύτηκαν είτε όχι οι.....
βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν μια διάταξη που διέγραψε εκατομμύρια ευρώ που είχαν χαρακτηριστεί από τον Αύγουστο του 2011 ως αχρεωστήτως καταβληθέντα στους υπαλλήλους του ΟΣΚ και τα οποία με την σύμφωνη γνώμη του υπουργού Οικονομικών έπρεπε εντός 3 μηνών να επιστραφούν στο ελληνικό Δημόσιο, είτε επρόκειτο από τωρινούς υπαλλήλους του οργανισμού, αλλά ακόμη και από όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί. Πρόκειται για επιπλέον αποδοχές που λάμβαναν επί 11 χρόνια οι υπάλληλοι του Οργανισμού συνάπτοντας δικές τους ξεχωριστές συμβάσεις παρά τη ρητή απαγόρευση του νόμου.

Το «πραξικόπημα» έγινε καθώς ελάχιστοι ίσως βουλευτές του ΠΑΣΟΚ γνώριζαν ότι ψηφίζουν μια καραμπινάτη ρουσφετολογική διάταξη, ούτε ίσως γνώριζαν ότι ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης με πόρισμά του, η ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με γνωμοδότησή της, αλλά και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού Οικονομικών είχαν ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου να εισπραχθούν τα 30 εκατ. ευρώ που είχαν δοθεί ως επιπλέον αμοιβές με παράνομες συμβάσεις τα τελευταία 11 χρόνια στους υπαλλήλους του οργανισμού.
Η υπόθεση αποτελεί πραγματικό σκάνδαλο, καθώς οι 152 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έριξαν στον κάλαθο των αχρήστων αποφάσεις διοικητικών και νομικών αρχών στις οποίες οφείλει το κράτος να συμμορφώνεται και με τη ρουσφετολογική διάταξη διέγραψαν εν μία νυκτί οφειλές 30 εκατομμυρίων ευρώ στο Δημόσιο. Η αμαρτωλή ιστορία ξεκινά τον Ιούνιο του 2009, όταν 3 επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης έπειτα από καταγγελίες για τα πεπραγμένα στον ΟΣΚ συντάσσουν πόρισμα-καταπέλτη με το οποίο ζητούν από το Λογιστήριο του Κράτους να επιστραφούν στο Δημόσιο τα παρανόμως αποκτηθέντα χρήματα μέσω των επιπλέον αμοιβών τους από τους υπαλλήλους.
Ο λόγος είναι ότι είχαν συνάψει συλλογικές συμβάσεις με αμοιβές μέχρι 80% πάνω από τις επιτρεπόμενες παρότι ο Νόμος 2703/1999 όριζε ρητά ότι το προσωπικό στον οργανισμό κατά την περίοδο που αυτός μετατράπηκε από ΝΠΔΔ σε Α.Ε. θα έπρεπε να διατηρεί το υφιστάμενο μισθολογικό καθεστώς όπως ισχύσει κάθε φορά σε οργανισμούς του Δημοσίου. Ταυτόχρονα διαπίστωναν ότι οι περισσότεροι υπάλληλοι λάμβαναν γενναιόδωρες υπερωρίες εκτινάσσοντας τις αμοιβές τους στα ύψη. Οι επιθεωρητές στέλνουν την έκθεσή τους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αλλά και την Εισαγγελία Αθηνών ζητώντας να επιστραφούν τα επιπλέον ποσά απολαβών που εισέπραξαν οι υπάλληλοι 11 χρόνια και φτάνουν τα 30 εκατ. ευρώ και να επιμεριστούν οι διαφορές αναλόγως στον καθένα!
Το γενικό λογιστήριο αποστέλλει ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους η ολομέλεια του οποίου γνωμοδοτεί στις 3 Φεβρουαρίου 2011 ότι οι 200 υπάλληλοι παρανόμως έλαβαν επιπλέον αποδοχές. Στις 16 Αυγούστου 2011 το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με έγγραφό του ζητεί από τον ΟΣΚ, την αντιπροεδρία της κυβέρνησης και το υπουργείο Υποδομών μέσα σε 3 μήνες να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ώστε να επιστραφούν τα χρήματα στο Δημόσιο. Το απίστευτο είναι ότι στο ίδιο έγγραφο ο υπογράφων διευθυντής του Λογιστηρίου αναφέρει: «Η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Οικονομικών» που την περίοδο εκείνη μέχρι και σήμερα ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Παράλληλα ζητούσε μέχρι το Νοέμβριο η διοίκηση του ΟΣΚ να κάνει ανακατάταξη του προσωπικού στο ίδιο μισθολογικό καθεστώς που ισχύσει και στους άλλους οργανισμούς.
Το Σεπτέμβριο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το Νόμο 4024 που αφορά συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και το νέο μισθολόγιο με τις υπογραφές του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Δημήτρη Ρέππα και του Γιώργου Κουτρουμάνη. Κι ενώ όλοι συζητούν για τα κρίσιμα άρθρα του σχεδίου νόμου που αφορούσαν συντάξεις και μισθολόγιο στο άρθρο 39, παράγραφος 12 προστίθεται η αμαρτωλή και σκανδαλώδης διάταξη με την οποία δίνεται άφεση αμαρτιών στις βεβαιωμένες οφειλές των υπαλλήλων του ΟΣΚ για τις οποίες μάλιστα είχε συναινέσει ώστε να επιστραφούν αποδεχόμενος τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους τον Αύγουστο ο υπουργός Οικονομικών.
Η επίμαχη διάταξη στο Νόμο 4024 αναφέρει επί λέξει: «Δαπάνες που δημιουργήθηκαν μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος Νόμου σε εκτέλεση όρων των επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας ή αποφάσεων του Δ.Σ. της Α.Ε. ΟΣΚ για πληρωμές σε πρόσωπα απασχολούμενα στην άνω Α.Ε. και σε βάρος του προϋπολογισμού της και αφορούν τακτικές αποδοχές και αποζημιώσεις κάθε είδους, επιδόματα και εφάπαξ παροχές ένεκα συνταξιοδότησης, θεωρούνται ότι διενεργήθηκαν νόμιμα».
Το απίστευτο; Όταν ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ζήτησε να πληροφορηθεί τι γίνεται με την υπόθεση μη γνωρίζοντας την πονηρή διάταξη του νόμου, το Λογιστήριο ενημέρωσε ότι η αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών του προσωπικού του ΟΣΚ δεν υφίσταται, καθώς ρυθμίστηκαν με το νόμο!

Κράτος ρουσφετιού και αυθαιρεσίας
Το θέμα είναι μια ακόμα ισχυρή απόδειξη της πελατειακής αντίληψης αυτών που κυβερνούν τη χώρα 30 και πλέον χρόνια. Έδιναν μποναμά για να κρατούν ομήρους χιλιάδες εργαζομένους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τώρα φροντίζουν με κάθε τρόπο να καλύψουν τα νότα τους. Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΚ έχουν δίκαιο να τους κυνηγάνε, διότι δεν τα κλέψανε τα χρήματα, τους τα χάριζαν. Και έρχεται το χρεοκοπημένο κράτος να τα ζητάει πίσω. Κι ενώ τρέχουν όλες οι διαδικασίες -φυσικά σε βάρος μόνο των εργαζομένων- για να καλυφθούν εμφάνισαν τελευταία στιγμή νόμο που ακυρώνει κάθε νόμιμη διαδικασία.

Το κράτος του ρουσφετιού και της αυθαιρεσίας στο μεγαλείο του.


picasonidis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου