Σελίδες

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

ΚΩΔΙΚΑΣ ΞΕΚΙΝΑ ....... ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟΝ ..... ΜΠΟΡΕΙΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! naigreece@gmail.com


Επειδή μόνο παράπονα ακούω και καμία λύση, θα πάρω την πρωτοβουλία να προτείνω τι μπορούμε να κάνουμε για να σωθούμε.


Άποψή μου, είναι ότι πρέπει να επικεντρωθούμε σε 2-3 τομείς που θα μας προσφέρουν αναπτυξιακές λύσεις, για όλους..
1. Τουρισμός - ας το κάνουμε όσο γίνεται πιο οργανωμένο ενδιαφέρον και μαγευτικό για όλους τους τουρίστες να βρίσκονται στον τόπο μας.
2. Ορυκτό πλούτο - τέρμα ποια. έχουμε ορυκτά, έχουμε γνώση, έχουμε τρόπους, δανειστήκαμε και λεφτά (βλ. ΔΝΤ) θα πάρουμε από τη γη μας αυτά που μας προσφέρει. αν κάποιοι έχουν πρόβλημα. Μολόν λαβέ.
3. Υπολογιστές και ανάπτυξη λογισμικού - ένα τομέας όπου τα κόστη ευφυίας είναι περισσότερα από τα κόστη υλικών. Από ευφυία άλλο τίποτα σε τούτο εδώ το τόπο. Απλά να μας αφήσουν να την χρησιμοποιήσουμε και να την αναπτύξουμε θετικά, εποικοδομητικά και δίκαια.

Και 3 βασικές πολιτικές παρεμβάσεις:
1. Εκλογές - τα ψηφοδέλτια, για αυτή τη φορά, θα απαρτίζονται από τα ονόματα όλων των ανθρώπων που συμμετείχαν στις κυβερνήσεις μετά την μεταπολίτευση. Οι κορυφαίοι εκλεγέντες, αυτή τη φορά θα κερδίσουν την μόνιμη εξορία τους από τη χώρα, μαζί με την κατάσχεση ενός ποσού της συνολικής περιουσίας τους (off-shore εταιρείες, λογαριασμοί, περιουσίες άμεσων συγγενικών προσώπων κτλ.)
π.χ 30-40%.
2. Άρση ασυλίας - ουδέν σχόλιο.
3. E-goverment - δημιουργήσαμε την δημοκρατία. αυτή τη φορά θα την ξαναδημιουργήσουμε. Ο κάθε πολίτης κάνει log in και ψηφίζει live για τις κρίσιμες αποφάσεις της χώρας, ή και τις λιγότερες κρίσιμες.

Αυτά έχω να πω. Αν δω ενδιαφέρον θα επιστρέψω για περισσότερα.Στο χέρι μας είναι να κάνουμε κάτι τώρα που όλοι μας έχουν ξεγραμμένους.
Πάντα έτσι δεν κάνουμε; Την ύστατη στιγμή. Όλοι μαζί αδέρφια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου